Menu
 

Sestdiena, 30 maijs 2020

Juris Kaukulis. Ša-la-lā un īstais rokenrols

Mūziķis Juris Kaukulis – grupas “Dzelzs vilks” līderis un grupas “Jauno Jāņu orķestris” dibinātājs, vairāku teātra izrāžu un filmu mūzikas autors, filmas “Klases salidojums” aktieris – ir īstens “apriņķietis”. Dzimis un audzis piecu bērnu ģimenē Mālpilī. Tur arī skolā gājis, paņēmis rokās pirmo ģitāru un dibinājis pirmo grupu. Nu jau 15 gadus Juris ar savu ģimeni dzīvo Siguldā. Šogad, brīdi pirms pandēmijas dēļ ieviestajiem ierobežojumiem, ar vairākiem koncertiem atzīmēja 50 gadu jubileju. Juris atzīst, ka arvien nozīmīgāku lomu viņa dzīvē ieņem folklora un senču dzīvesziņa.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 89% Latvijas iedzīvotāju mēdz saskarties ar miega traucējumiem

Aptuveni trešā daļa cilvēka dzīves tiek pavadīta miegā – procesā, kas ir būtisks imunitātes, kā arī fiziskās un garīgās labsajūtas priekšnoteikums. Tomēr jaunākie “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa rezultāti atklāj, ka 89% Latvijas iedzīvotāju mēdz saskarties ar bezmiegu vai miega traucējumiem (bieži – 16%, dažkārt – 36%, reti – 37%), kamēr ar šādu problēmu nesaskaras tikai 10% aptaujāto.

Lasīt vairāk...

No nākamās nedēļas klātienē varēs notikt vairākas ar izglītību saistītas aktivitātes

No 1.jūnija Latvijā klātienē tiks atjaunota vairāku ar izglītību saistītu procesu un aktivitāšu norise, lai sabiedrība pakāpeniski varētu atgriezties pie ierastā darba ritma, kuru šī gada martā pārtrauca Covid-19 dēļ izsludinātā ārkārtējā situācija, aģentūrai LETA pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.