Menu
 

Sestdiena, 29 Augusts 2020

Roka dziedātājs Jānis Bukums reiz izlēcis pa trešā stāva logu

Grupa “Jānis Bukums” laidusi klajā jaunu singlu un video divās valodās “Parasts stāsts Nr. 1”/”Ordinary Story No. 1”. Tā ir dziesma jaunās skaņās – tās oriģinālversija publicēta līdz ar grupas trešā albuma “Neuzvarētais” iznākšanu 2018. gada nogalē. Tagad dziesma ieguvusi jaunu spēku un skanējumu, turklāt ierakstīta arī angļu valodā; pie dziesmas liriskās adaptācijas roku pielicis Arnolds Martins Kārklis.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Cik bieži Latvijas iedzīvotāji tīra zobus

39% Latvijas iedzīvotāju zobus tīra tikai vienreiz dienā, 54% to dara divreiz dienā, 2% – trīsreiz dienā, bet 3% respondentu snieguši atbildi, ka zobus netīra vispār. Savukārt zobu diegu katru vai gandrīz katru dienu lieto 17% iedzīvotāju, 3 līdz 4 reizes nedēļā to dara 8%, reizi nedēļā – 11%, pāris reizes mēnesī vai retāk – 14%, bet gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju (48%) zobu diegu nelieto vispār, secināts jaunākajos “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu centru SKDS.

Lasīt vairāk...

Kā pareizi kaltēt sēnes?

Mežā salasītās sēnes var ne tikai cept, vārīt un konservēt, bet arī kaltēt. Kaltēšanai piemērotas sēnes ar stingru mīkstumu, jo pārējās kaltēšanas laikā lielākoties kļūst sīkstas un rūgtenas. Visgaršīgākās ir baravikas, apšu bekas, sviesta bekas un citas labās bekas, tāpat bērzlapes. Arī gailenes var kaltēt, tomēr jārēķinās, ka tām var parādīties rūgta, ne visai patīkama piegarša.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.