Menu
 

Pirmdiena, 31 Augusts 2020

Mārupes novada izglītības iestādēs mācības sāks 3017 skolēni

2020./2021. mācību gadā skolas gaitas Mārupes pašvaldības izglītības iestādēs no 1. līdz 12.klasei uzsāks kopumā 3017 skolēni, kas ir par 7,8 % vairāk nekā iepriekšējā gadā. Atverot piecpadsmit pirmās klases, pašvaldības skolas šogad uzņems 385 pirmklasniekus. Savukārt pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes šogad apmeklēs 1191 mazie mārupieši, liecina pašvaldības informācija.

Lasīt vairāk...

Saistībā ar Lietuvā fiksēto Covid-19 saslimstības pieaugumu rīkos Baltijas valstu ārlietu ministru un veselības ministru apspriedi

Ņemot vērā faktu, ka Lietuvā Covid-19 kumulatīvais 14 dienu saslimstības rādītājs pārsniedzis 16 inficēšanās gadījumus, rēķinot uz 100 000 iedzīvotājiem, šonedēļ tiks rīkota triju Baltijas valstu ārlietu ministru un veselības ministru apspriede, pirmdien paziņojis Lietuvas veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: IKP Latvijā šogad varētu samazināties par 4,5%

Stimulējoša fiskālā politika, efektīva Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošana, kā arī sabalansēta ekonomika attīstība pirms krīzes ir palīdzējusi mazināt Covid-19 krīzes radīto šoku Latvijas ekonomikā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada otrajā ceturksnī Latvijas IKP samazinājās par 8,9%, kas ir ievērojami mazāks ekonomiskās aktivitātes kritums nekā daudzās citās Eiropas un pasaules valstīs.

Lasīt vairāk...

Nedēļas nogalē Brīvdabas muzejā norisināsies Latvijas novadu amatierteātru svētki

5.un 6.septembrī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies VI Latvijas novadu amatierteātru svētki, piedāvājot apmeklētājiem 22 izrādes brīvā dabā. Latviešu dramaturģijas klasika un mūsdienu autoru darbu iestudējumi būs skatāmi gan etnogrāfiskajās sētās, gan citās muzeja vietās, pietuvinot darbības vidi dokumentālai ticamības izjūtai.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Iedzīvotāji rokas mazgā biežāk, bet nevelta tam pietiekami daudz laika

Septīto gadu pēc kārtas AS “Drogas” kampaņā “Mazgā rokas pareizi!” māca pareizas roku higiēnas pamatprincipus pirmskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem. Gatavojoties jaunajam mācību gadam, “Drogas” aptaujāja vairāk nekā 3000 respondentu, lai noskaidrotu, kā pēdējā gada laikā mainījušies roku mazgāšanas paradumi un kas tajos jāuzlabo.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.