Menu
 

Otrdiena, 29 Septembris 2020

"Conexus" lūdz tiesai atcelt SPRK pieņemto lēmumu par izmaiņām kapitāla atdeves likmē

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators – AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") – vērsies Administratīvajā apgabaltiesā, apstrīdot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK vai Regulators) pieņemto kapitāla atdeves likmes aprēķināšanas metodiku no 2021.gada 1.janvāra, kas, kā uzskata "Conexus" pārstāvji, ir pieņemta sasteigti un kļūdaini. No SPRK puses iesaistīto pušu argumentācijai jaunās metodikas izstrādes laikā tika atvēlētas vien divas darba dienas, kā rezultātā pastāv risks, ka dabasgāzes infrastruktūras turpmākā attīstība, tirgus konkurence un stabilitāte var tikt būtiski apdraudēta.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Mazumtirdzniecībā vasara ir bijusi pozitīva

Lai gan pēdējās nedēļas laikā arī Latvijā atkal ir sākusi pieaugt Covid-19 saslimstība un šobrīd visā Eiropā ir lielas bažas par pandēmijas otro vilni, ekonomikā vismaz pagaidām turpinās labo ziņu plūsma. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija, mazumtirdzniecībā vasara ir bijusi ļoti veiksmīga, nozare lielā mērā ir atkopusies no Covid-19 šoka, un šī gada augustā mazumtirdzniecības apgrozījums ir palielinājies par 4,4% salīdzinājumā ar 2019.gada augustu. Tā ir iepriecinoša ziņa, un mazumtirdzniecība šogad varētu būt viena no straujāk augošajām nozarēm Latvijā. Tomēr nozares labais sniegums šobrīd pilnībā neraksturo notiekošo ekonomikā, un Covid-19 šoka ietekme uz ekonomiku ir bijusi ļoti nevienmērīga.

Lasīt vairāk...

Pagājušajā diennaktī vairums Covid-19 gadījumu reģistrēti Rīgā un Kuldīgas novadā, jauni saslimušie – arī Pierīgā

No pagājušajā diennaktī atklātajiem jaunajiem ar Covid-19 inficētajiem visvairāk ir reģistrēti Rīgā un Kuldīgas novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Galvaspilsētā reģistrēti 13 jaunie saslimušie un to kopējais skaits sasniedzis 172. Savukārt Kuldīgas novadā reģistrēti septiņi jauni saslimušie, kopējam skaitam sasniedzot 40 cilvēkus.

Lasīt vairāk...

Arī Covid-19 slimnieku kontaktpersonas karantīnu varēs pārtraukt pēc 10 dienām

Ņemot vērā jaunākos Eiropas slimību profilakses un kontroles centra ieteikumus, speciālisti izstrādājuši kārtību, kā turpmāk būtu iespējams saīsināt mājas karantīnu Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologu noteiktām Covid-19 slimnieka kontaktpersonām. 29.septembrī valdība atbalstīja grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas paredz saīsināt mājas karantīnu kontaktpersonām, ja tiek veikts Covid-19 tests 10.dienā un tas ir negatīvs.

Lasīt vairāk...

Olaines 1. un 2.vidusskolas darbiniekiem konstatēta saslimšana ar Covid-19

Olaines 1.un 2.vidusskolas darbiniekiem 29.septembrī konstatēta saslimšana ar Covid-19, katrā skolā konstatēts viens šāds saslimšanas gadījums. Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām inficētie darbinieki darbā neatrodas, skolas darbu turpina, bet karantīna noteikta septiņām klasēm Olaines 1.vidusskolā un divām klasēm Olaines 2.vidusskolā (nedrīkst apmeklēt skolu, pulciņus u. tml.), informē Olaines novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 82% Latvijas mājsaimniecību tiek regulāri izmesta pārtika

Pārtikas atkritumi ir izplatīti Latvijas mājsaimniecībās, 74% "Rimi Latvia" aptaujas dalībnieku atzina, ka izmet ēdienu vienu divas reizes nedēļā, vien 18% Latvijas iedzīvotāju apgalvo, ka nekad neizmet ēdienu. Kā norādīja aptaujas dalībnieki, augļi un dārzeņi ir visizplatītākie pārtikas produkti, kas nonāk atkritumos (54%), aiz tiem seko mājās gatavota pārtika, kuru izmet 48% mājsaimniecību.

Lasīt vairāk...

Starptautiskajā olimpiādē panākumus gūst Latvijas jaunie matemātiķi, tostarp Salaspils 1.vidusskolas skolnieks

No 20. līdz 28.septembrim tiešsaistes režīmā aizvadīta pēdējā no starptautiskajām mācību priekšmetu olimpiādēm, kurā 2019./2020. mācību gada ietvaros piedalās skolēni no Latvijas. Šī gada Starptautiskajā matemātikas olimpiādē kopumā piedalījās 616 dalībnieki no 105 pasaules valstīm, Latviju pārstāvēja seši talantīgi skolēni.

Lasīt vairāk...

Godalgotais berlīniešu stīgu kvartets "Artemis" šonedēļ koncertēs Liepājā un Jūrmalā

Piektdien, 2.oktobrī, Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" koncertsērijā "Personīgi" un 3.oktobrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē "Rudens kamermūzikas festivāla" atklāšanā koncertēs viens no pasaules izcilākajiem stīgu kvartetiem – Berlīnē bāzētais "Artemis Quartet", kur pirmo vijoli spēlē latviešu mūziķe Vineta Sareika. Koncertos skanēs šī gada lielā jubilāra Ludviga van Bēthovena 15.stīgu kvartets un Pētera Vaska Sestā stīgu kvarteta pirmatskaņojums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.