Menu
 

Sestdiena, 13 Marts 2021

Sadalītas "Lielās mūzikas balvas"

Piektdienas vakarā apbalvoti "Lielās mūzikas balvas 2020" laureāti, informē "Latvijas koncerti". Balvu "Par mūža ieguldījumu" jau iepriekš tika nolemts piešķirt komponistam Imantam Kalniņam un diriģentam Aleksandram Viļumanim.

Lasīt vairāk...

"Novada garša" katalogā turpmāk reģistrēties varēs arī pašmāju tirgotāji, ēdinātāji un kooperatīvās sabiedrības

"Novada garša" elektroniskajā katalogā, kas pieejams tīmekļvietnē "novadagarsa.lv", turpmāk reģistrēties varēs arī pašmāju tirgotāji, ēdinātāji un kooperatīvās sabiedrības, turklāt reģistrētie uzņēmumi varēs patstāvīgi rediģēt publiskoto informāciju, stāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Māksliniece Linda Kozule reiz lidojusi ar lidmašīnīti, kurai bija caurspīdīga grīda

Pandēmijas laikā kultūras pils “Ziemeļblāzma” izstrādājusi un realizē radošu modeli iekštelpās plānoto izstāžu norisei ārpus tām, nepakļaujoties pandēmijas nomācošajam spiedienam. Pirmie pils kafejnīcas logus un foajē iekrāsoja bērnu darbi uz zīda un stikla. Nu pienācis laiks par izstāžu zāli pārvērsties arī pils galvenajai fasādei. Divdesmit viens krāšņs darbs galvenās fasādes logos un trīspadsmit gleznas kafejnīcas logos – tie būsi divi krāsās un faktūrā veidoti stāsti, ko kopīgi veidoja māksliniece Linda Kozule un kultūras pils “Ziemeļblāzma” radošā komanda.

Lasīt vairāk...

Kādēļ ir nepieciešams uzturēt labas attiecības ar kaimiņiem?

Dzīvojot pilsētas ritmā, daudziem Latvijas iedzīvotāji ir samērā grūti veidot tuvākas attiecības ar kaimiņiem, un gandrīz 60 % ikdienā iztiek ar pieklājīgu sasveicināšanos, liecina “Gjensidige Latvija” veiktā aptauja. Eksperti gan uzsver, ka tieši kaimiņi visbiežāk ir tie cilvēki, kas, iespējams, nelaimes brīdī atrodas vistuvāk, lai sniegtu palīdzību, tādēļ pie draudzīgām attiecībām būtu vērts piestrādāt.

Lasīt vairāk...

Mācībās "Kristāla bulta 2021" Ādažos trenēs Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku sadarbību

No 15.līdz 26. martam Ādažu poligonā un tā apkārtnē norisināsies starptautiskās militārās mācības “Kristāla bulta 2021”. Mācību mērķis ir pilnveidot vienību sadarbību un savietojamību kopēju uzdevumu izpildē, tostarp sinhronizēti veikt aizsardzības, aizkavēšanas un uzbrukuma operācijas, kā arī sertificēt NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.