Menu
 

Piektdiena, 19 Marts 2021

Foto: Saulkrastos apskatāmi 150 saules zīmes rotājumi

Nedēļas nogalē Saulkrastu pilsētas viesi un novadnieki aicināti mierpilnā pastaigā sagaidīt Lielo dienu un pie Baltās kāpas apskatīt 150 Saules zīmes rotājumus jeb ķistus, ko izgatavot Saulkrastu kultūras centrs bija aicinājis ikvienu iedzīvotāju. Ķists ir viens no senākajiem rotājumiem, ko veidoja no pērnajā gadā vāktiem un žāvētiem dabas materiāliem.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ķekavā. Vai atbalstāt 200 eiro pabalsta piešķiršanu visiem pensionāriem?

Lai gan sākotnēji, lemjot par vienreizējā pabalsta 200 eiro apmērā izmaksu pensionāriem, valdības pārstāvji diskutēja par nepieciešamību noteikt slieksni tā saņemšanai, Saeima ir apstiprinājusi vienreizēja pabalsta 200 eiro apmērā izmaksu pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti neatkarīgi no viņu ienākumiem. Pabalsts paredzēts, lai mazinātu Covid-19 izplatības radīto negatīvo ietekmi un spriedzi. Pabalstu 200 eiro apmērā saņems Latvijā deklarētas personas, kuras no 2021. gada 1. marta līdz ārkārtējās situācijas beigām saņem vecuma pensiju, invaliditātes pensiju, apgādnieka zaudējuma pensiju, atlīdzību par apgādnieka zaudējumu, atlīdzību par darbspēju zaudējumu, valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu.

Lasīt vairāk...

Kur gūt enerģiju? Farmaceite iesaka veselīgas alternatīvas kafijai

Lielākie kafijas patērētāji pasaulē ir somi, tomēr arī Latvijā kafija ir visnotaļ iecienīts dzēriens, kas lielākoties ietekmē cilvēka ķermeni pozitīvi. “Apotheka” sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa uzskaita vairākus ieguvumus, ko sniedz smaržīgais dzēriens, kā arī norāda situācijas, kad no kafijas lietošanas būtu jāizvairās. Lai saglabātu enerģiju visas dienas garumā, kafijai ir iespējamas arī vairākas citas veselīgas alternatīvas.

Lasīt vairāk...

Skolas direktore: Bērniem ļoti nepieciešama satikšanās

Attālinātās mācības nevar notikt mūžīgi, lai gan šobrīd tās ir iegājušas ilgtermiņa fāzē. Liela daļa sabiedrības, tostarp skolēni, ir noguruši no ierobežojumiem un vēlas satikšanās un klātienes komunikāciju prieku. Šobrīd ir ļoti būtiski rast vidusceļu starp drošu mācīšanos un iespēju uzlabot bērnu mentālo veselību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.