Menu
 

Trešdiena, 12 maijs 2021

Covid-19 dēļ 27 Siguldas pilsētas vidusskolas skolēniem angļu valodas eksāmens būs jākārto papildtermiņā

27 Siguldas pilsētas vidusskolas 12.klašu skolēni ir atzīti par Covid-19 inficētā kontaktpersonām, tāpēc viņiem angļu valodas eksāmens būs jākārto papildtermiņā, aģentūrai LETA atzina skolas direktore Ņina Balode.

Siguldas pilsētas vidusskolas 12.klašu skolēni pagājušajā ceturtdienā apmeklēja konsultāciju pie skolotājas, kurā todien bija nodevusi Covid-19 siekalu testu un piektdien saņēma pozitīvu testa atbildi, tādēļ visi skolēni, kuri piedalījās konsultācijā, tika atzīti par kontaktpersonām, sacīja direktore, piebilstot, ka skolotāja dienu iepriekš esot saņēmusi vakcīnas pret Covid-19 otro devu.

Ņemot vērā, ka skolēniem tika noteikts kontaktpersonu statuss, viņi 11.maijā nedrīkstēja kārtot eksāmenu angļu valodā, un tas viņiem būs jākārto papildtermiņā, skaidroja direktore.

Skolēni pagājušajā piektdienā nodeva siekalu testus un tie visi bija negatīvi. Direktore piebilda, ka gadījumā, ja 16.maijā nodotais tests būs negatīvs, tad skolēni varēs kārtot eksāmenu latviešu valodā.

Lasīt vairāk...

Klātienes mācības arī nākamnedēļ Pierīgā varēs rīkot tikai Baldones novadā (papildināta)

Arī nākamnedēļ klātienes mācības 1.-4.klasēs un 12.klasē, kā arī rotācijas kārtībā 7.-9. un 10.-11.klasē varēs tikai vienā Pierīgas pašvaldībā – Baldones novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija. Arī pēc pagājušās nedēļas datiem, epidemioloģiski drošo Pierīgas pašvaldību skaitā bija tikai Baldones novads.

Lasīt vairāk...

"Rīgas metropoles" valde tiešsaistē tiksies ar "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāju Džinetu Innusu

Ceturtdien Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības “Rīgas metropole” valdes locekļi Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns, Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks un Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa tiešsaistē tiksies ar RP SIA “Rīgas satiksme” valdes priekšsēdētāju Džinetu Innusu, lai risinātu pasažieru pārvadājumu jautājumus Rīgas metropoles areālā.

Lasīt vairāk...

CSP: Lauku saimniecības kļūst lielākas, bet to skaits samazinās

2020.gadā Latvijā saskaitīti 69 tūkstoši ekonomiski aktīvo lauku saimniecību, kas apsaimniekoja 1,96 miljonus hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes. 10 gadu laikā lauku saimniecību skaits samazinājies par 14,4 tūkstošiem jeb 17,2 %, bet kopējā apsaimniekotā lauksaimniecības zemes platība pieaugusi par 163,7 tūkstošiem ha jeb 9,1 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie 2020. gada lauksaimniecības skaitīšanas provizoriskie rezultāti.

Lasīt vairāk...

Izskatīšanai parlamentā virza priekšlikumu atļaut strādāt kosmētiķiem un kosmetologiem

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien lēma virzīt izskatīšanai Saeimā priekšlikumu, kas Covid-19 pandēmijas laikā atļautu strādāt visām Ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu reģistrā reģistrētajām ārstniecības personām, tostarp kosmētiķiem un kosmetologiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.