Menu
 

Otrdiena, 08 Jūnijs 2021

Vienā dienā izskatot 271 priekšlikumu, Saeima pieņem augstskolu pārvaldības reformu

Saeima 8.jūnijā galīgajā lasījumā atbalstīja augstskolu pārvaldības reformas ieviešanu, tādējādi mainot augstākās izglītības sistēmas pārvaldību, dalot augstskolas jaunā tipoloģijā un mainot augstskolu iekšējo pārvaldību. Par likuma pieņemšanu nobalsoja 52 deputāti, pret bija divi, savukārt balsojumā atturējās 26 parlamentārieši.

Lasīt vairāk...

Foto: Latvijā noslēgusies filmēšana Dānijā populārās spēlfilmas "Vīlstenas grupa" turpinājumam

Jūnija sākumā, sadarbojoties dāņu kompānijai “Regner Grasten Film” un Latvijas “Film Angels Studio”, Latvijā uzfilmētas epizodes dāņu spēlfilmai “Hvidstengruppen II / Vīlstenas grupa 2”. Filma ir turpinājums 2012.gadā iznākušajai filmai “Hvidstengruppen / Vīlstenas grupa”, kas ieguva milzu popularitāti Dānijā, pulcinot 780 000 kinoskatītāju un 2,4 miljonus TV skatītāju.

Lasīt vairāk...

Vasaras zaļumi veselībai un garšu dažādībai. Iesaka ekspertes

Vasara nāk ar svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, ar ko varam dažādot un pilnveidot savu ikdienas ēdienkarti, uzņemot svarīgos vitamīnus un minerālvielas. Taču vai atceraties ikdienā izmantot arī dažādos zaļumus un garšaugus, kas jau ir pieejami plašā klāstā? Kurus garšaugus un cik daudz iekļaut savā ēdienkartē? Ko tie sniedz mūsu organismam? Konsultē "Benu aptiekas" piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un "Benu aptiekas" farmaceite Zandа Ozoliņa.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Patēriņu cenu inflācija Latvijā pagaidām ir mērena

Līdz ar ekonomikas pakāpenisku atkopšanos no Covid-19 pandēmijas izraisītās ekonomikas lejupslīdes, Latvijā atkal ir sākušas augt patēriņa cenas, taču inflācija Latvijā pagaidām ir mērena. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada maijā salīdzinājumā ar 2020.gada maiju patēriņa cenas Latvijā ir augušas par 2,6%. Tuvākajos mēnešos patēriņu cenu inflācija Latvijā, visticamāk, turpinās kāpt, jo pārtikas un daudzu citu dabas resursu cenas pasaulē turpina augt. Tā rezultātā daudzi uzņēmumi šobrīd sastopas ar būtisku izmaksu kāpumu un aprīlī ražotāju cenu inflācija Latvijā jau pārsniedza 5%. Tas liek domāt, ka vasaras otrajā pusē arī patēriņu cenu inflācija Latvijā pārsniegs 3%.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Vai jums vasarā pieaug tēriņi?

Banku veiktās aptaujas liecina, ka 12% aptaujāto vasaras sezonā plāno palielināt tēriņus, 40% – samazināt. Vasaras mēnešos iedzīvotāji visvairāk plāno tērēt sezonas apģērbam un modes precēm sev un ģimenei (53%), mājas labiekārtošanai (49%), pārtikas precēm (45%), kā arī bērnu vajadzību finansēšanai (30%) un dārza darbiem vai amatniecībai (30%). Trešdaļa jeb 33% aptaujāto lielāko daļu tēriņu paredzējuši ceļošanai pa Latviju vai uz ārvalstīm vasaras brīvdienās. Vairāk nekā pusei (68%) aptaujāto pēdējā gada laikā darba alga ir saglabājusies nemainīga, tomēr trešajai daļai (32%) iedzīvotāju ienākumi ir samazinājušies, kā galvenos iemeslus tam minot darba algas samazinājumu (14%), darba zaudēšanu (10%) vai atrašanos dīkstāvē (8%).

Lasīt vairāk...

Jāņu vakarā pirmatskaņos Raimonda Paula jauno programmu "Vasaras noskaņās"

23.jūnijā, Jāņu vakarā, Latvijas Radio un Latvijas Televīzija raidīs Raimonda Paula jauno programmu “Vasaras noskaņās”, kurā pirmatskaņojumu piedzīvos deviņas maestro komponētās dziesmas ar dzejnieka Jāņa Petera vārdiem. Koncertā Latvijas Radio 1. studijā tās izpildīs pats maestro, klātesot pie klavierēm, un aktieru ansamblis “Drama” – Dita Lūriņa, Karīna Tatarinova, Mārtiņš Egliens un Mārcis Manjakovs. Tajā uzstāsies arī Žoržs Siksna, dziedot populāras un iemīļotas Maestro dziesmas.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Teju puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka dara par maz planētas labā

Aptaujā* noskaidrojies, ka deviņi no desmit Latvijas iedzīvotājiem mēģina mājās dzīvot dabai draudzīgāk. Tomēr, lai arī vairums aptaujas dalībnieku dod savu artavu ilgtspējīgāka dzīvesveida ieviešanā, gandrīz puse atzīst, ka ir jutušies vainīgi, jo domā, ka nedara pietiekami. Dzīvot zaļāk visvairāk motivē praktiskie aspekti un vēlme ietaupīt.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.