Menu
 

Otrdiena, 08 Februāris 2022

Foto: Tīrumai astotā vieta olimpiskajā Pekinā, Aparjode un Vītola otrajā desmitniekā (papildināta)

  • Publicēts Sports

Krimuldiete Elīza Tiruma ierindojās astotajā vietā Pekinas ziemas olimpisko spēļu sacensībās dāmām otrdien Jaņcjinas trasē Ķīnā. Kendija Aparjode no Saulkrastiem 35 dalībnieču konkurencē ieņēma 11.vietu, bet siguldiete Ieva Elīna Vītola – 18.vietu. E.Tīruma jau iepriekš bija paziņojusi, ka Pekina ir viņas pēdējās olimpiskās spēles sportistes karjerā.

Lasīt vairāk...

Veselības nozarei piešķir finansējumu Covid-19 izraisīto seku novēršanai

8.februārī Ministru kabineta sēdē apstiprināta līdzekļu piešķiršana vairāk nekā 70,8 miljonu apmērā, kas tiks novirzīti ģimenes ārstu praksēm papildu darbinieka piesaistei vakcinācijas veicināšanai pirmajā pusgadā un izdevumu segšanai saistībā ar Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanu šā gada pirmajā ceturksnī, informē Veselības ministrijā.

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Izglītība nākotnē nav iedomāja bez IT prasmēm – ne skolēniem, ne skolotājiem

IT prasmes palīdz taupīt laiku, gan gatavojoties stundām, gan apkopojot skolēnu viedokļus un atbildes. Ar tehnoloģijām iespējams sekmēt arī skolēnu interesi par dažādiem priekšmetiem, tostarp, matemātiku, tāpēc, lai cik aizņemta arī būtu pedagogu ikdiena, no sirds iesaku atrast laiku digitālo prasmju pilnveidei. Kopīgas zināšanas par digitālo ir arī pamats, uz kā būvēt sarunu ar skolēniem. 

Lasīt vairāk...

Akcijai aicina pieteikt cilvēkus, kuri palīdzējuši iemīlēt grāmatas

Lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" pārstāvji nākuši klajā ar jaunu sabiedrisko iniciatīvu, kurā aicina literatūras cienītājus pastāstīt par saviem īpašajiem cilvēkiem - literatūras skolotājiem -, kuri palīdzējuši iemīlēt grāmatas, informē projekta satura veidotāja un koordinatore Daiga Katrīna Bitēna. Lai iesaistītos akcijā, jāuzraksta stāsts vai jāuzņem īss video par savu literatūras skolotāju vai citu personīgi nozīmīgu cilvēku, kurš akcijas dalībnieku "ievedis grāmatu pasaulē", un līdz 28.februārim jānosūta tas projekta pārstāvjiem.

Lasīt vairāk...

Valsts policijas un VUGD vajadzībām iegādāsies zemesgabalu Siguldā

8.februārī Ministru kabinets atļāva Iekšlietu ministrijai iegādāties zemesgabalu 31 000 eiro vērtībā Miera ielā 3, Siguldā, uz kura atrodas Iekšlietu ministrijas valdījumā esošs būvju īpašums. Nekustamais īpašums nepieciešams ministrijas padotībā esošo iestāžu – Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) – funkciju īstenošanai, kā arī lai ievērotu zemes un ēkas nedalāmības principu un īstenotu zemes un ēkas kā vienota kopuma pārvaldīšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.