Menu
 

Otrdiena, 22 Jūnijs 2021

Doles-Ķekavas Evaņģēliski luteriskā baznīca saņem pašvaldības līdzfinansējumu jumta nomaiņai

Izskatot Doles-Ķekavas Evaņģēliski luteriskās draudzes padomes iesniegumu par iztrūkstošā finansējuma piešķiršanu projektam “Doles-Ķekavas Evaņģēliski luteriskās baznīcas jumta nomaiņa”, Ķekavas novada pašvaldība radusi iespēju finansiāli atbalstīt šo projektu, piešķirot nepieciešamo līdzfinansējumu vairāk nekā 13 tūkstošu eiro apmērā.

Lasīt vairāk...

"Kalve Coffee" paplašina darbību ar jaunu kafijas grauzdētavu Jaunmārupē

SIA "Kalve Coffee", ieguldot aptuveni 200 000 eiro, pārcēlusi tās kafijas grauzdētavu no VEF kvartāla uz Jaunmārupi Mazcenu alejā 43b. Grauzdētava un noliktava kopumā 700 m2 platībā nodrošinās septiņas darbavietas, izmantojot automatizētu iekārtu atbalstu. Jaunās grauzdētavas mājvieta nodrošina plašākas telpas, atvieglo loģistiku un līdz ar to stimulēs zīmola "Kalve" tālāko attīstību, informē uzņēmuma pārstāvis Artis Ozoliņš.

Lasīt vairāk...

IZM septiņos gados apņemas risināt pedagogu trūkumu un izglītības kvalitātes problēmas

Turpmākajos gados Latvijas izglītībā turpināsies un tiks nostiprinātas dažāda mēroga pārmaiņas, kas primāri saistītas ar sabiedrības nākotnes vajadzībām nepieciešamo prasmju attīstību un skolēna, audzēkņa, studenta, ikviena pieaugušā potenciāla īstenošanu. To paredz jaunās Izglītības attīstības pamatnostādnes, kas 22.jūnijā apstiprinātas valdībā, informē Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Lasīt vairāk...

Zivsaimniecība: kad zinātne satiekas ar biznesu (nobeigums)

“Rīgas Apriņķa Avīze” jau rakstījusi, ka zivsaimniecības nozari ietekmē globāli un reģionāli vides un ekonomiskie apstākļi, ar ko ir jārēķinās jau tagad, piemēram, zivju resursu samazināšanās, pieprasījuma pieaugums, konkurences vide un citi. Ir arī kāds cits, “uz iekšu” vērsts virziens, kurš kļūs aizvien būtiskāks ar katru gadu, un tā ir ražošanas optimizācija, un tur savu pienesumu, gan meklējot jaunas biznesa nišas, gan optimizējot darbību, var sniegt zinātne.

Lasīt vairāk...

Turpmāk vienā sabiedriskajā transportlīdzeklī varēs uzņemt 80% pasažieru no tā ietilpības

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits Latvijā ir ne vairāk kā 100 jauni saslimšanas gadījumi uz 100 000 cilvēkiem, tāpēc turpmāk līdz tālākajām norādēm pieļaujamais pasažieru skaits, ko var uzņemt vienā sabiedriskajā transportlīdzeklī, ir 80% no tā ietilpības.

Lasīt vairāk...

"Black Duck Invest": "Repharm" kontroli "Olainfarm" pārņēmusi pretlikumīgi

"Repharm" grupas paziņojums par 30,84% zāļu ražotāja AS "Olainfarm" akciju balsstiesību iegūšanu liecina, ka pagājušās nedēļas "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulcē "Repharm" kontroli ir pārņēmusi pretlikumīgi, teikts Čehijas uzņēmuma "Black Duck Invest", kas apgalvo, ka šogad 27.aprīlī ir noslēdzis 42,56% "Olainfarm" akciju pirkuma darījumu ar SIA "Olmafarm", paziņojumā medijiem.

Lasīt vairāk...

Pirmās instances tiesa attaisno valsts noslēpuma izpaušanā apsūdzēto deputātu Jurašu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa otrdien attaisnoja par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu apsūdzēto Saeimas deputātu, bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieku Juri Jurašu (JKP), noskaidroja aģentūra LETA. Prokuratūra par spriedumu varēs iesniegt protestu. Ja tas notiks, lieta būs jāskata Rīgas apgabaltiesai.

Lasīt vairāk...

Ar krāšņu muzikālo vakaru sēriju atklās festivālu "Rīga Jūrmala"

Simboliski atklājot starptautisko klasiskās mūzikas festivālu "Rīga Jūrmala", 2. un 3.jūlijā skvērā iepretim Latvijas Nacionālajai operai notiks pirmie festivāla muzikālie vakari šīs vasaras pasākumu sērijā. Sadarbībā ar Latvijas Radio 3 "Klasika" pasākumu apmeklētāji Rīgas parkos un Jūrmalas pludmalēs arī citās vasaras nedēļas nogalēs varēs klausīties festivālā plānotās koncertprogrammas audioatskaņojumus dažādu pasaulslavenu orķestru un mākslinieku izpildījumā.

Lasīt vairāk...

Lidostā "Rīga" optimizēts Covid-19 testēšanas process

Stājoties spēkā jaunajai ceļošanas kārtībai, kas ļauj pasažieriem pēc ieceļošanas nodotā Covid-19 testa rezultātu sagaidīt mājās, lidosta "Rīga" sadarbībā ar E.Gulbja laboratoriju ir optimizējusi testu nodošanas procesu, piedāvājot tiem pasažieriem, kam ir šāds pienākums, iespēju pirms robežkontroles nodot PĶR (PCR) siekalu testu, rezultātus sagaidot pašizolācijas vietā.

Lasīt vairāk...

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca: Jāņu brīvdienās un tieši pēc tām gaidāms traumu pieaugums līdz 50%

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) ārsti aicina sabiedrību garajās Jāņu brīvdienās atbildīgi izturēties pret savu drošību, nebūt pārgalvīgiem un būt piesardzīgiem ar alkohola lietošanu. Diemžēl katru gadu svētku brīvdienās vērojams traumu pieaugums līdz pat 50%, daļa no tām gūtas reibuma stāvoklī, informē slimnīcā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā. Kā svinēsiet Jāņus?

Meteorologi prognozē, ka pēc spēcīgās tveices, kas Latviju pārņēmusi pēdējo dienu laikā, no 23. jūnija karstums nedaudz mazināsies un nedēļas otrajā pusē ir gaidāms lietus un pērkona negaiss. Taču nedz lietus, nedz tveice cilvēkus Latvijā nekad nav apturējusi līgot un veikt ierastos rituālus, ievērot Līgo dienas tradīcijas vai vienkārši pabūt kopā ar draugiem vai tuviniekiem, kas varētu būt īpaši sirsnīgi, ņemot vērā kovidlaikā piedzīvoto atsvešinātību. Jāņem vērā, ka ierobežota Jāņu svinēšana ir atļauta arī publiski, apmeklējot dažādus pasākumus. Tāpat var strādāt āra kafejnīcas un dažādi tirdziņi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.