Menu
 

Otrdiena, 19 Marts 2019

Režisors Edmunds Freibergs: Cilvēkam ir svarīgi kustēties – visādās nozīmēs

Nav noslēpums, ka Latvijas Nacionālā teātra rīkotie Teātra dienas koncerti ir viens no kaislīgāk apspriestajiem Nacionālā teātra "izstrādājumiem". Tādēļ, turpinot pirms daudziem gadiem aizsākto tradīciju, teātris koncertu gatavo arī šogad, un tā pirmizrāde, kā allaž, paredzēta 27. martā, kad tiek svinēta Starptautiskā teātra diena.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Izaugsme bremzēsies, taču pakāpeniski

Par spīti ekspertu prognozēm, arī 2018. gadā IKP pieaugums Latvijā paātrinājās un Latvijas IKP pēc pirktspējas paritātes uz vienu iedzīvotāju pērn apsteidza Grieķijas rādītāju. Šī ir pirmā ES-15 valsts, kuru apdzenam. Tomēr ārējā ekonomiskā vide 2019. gadā būs mazāk labvēlīga, ir risks, ka tā tālāk pasliktināsies arī 2020. gadā. Sagaidāms, ka izaugsme Latvijā katrā no šiem gadiem samazināsies apmēram par procentpunktu.

Lasīt vairāk...

Dzintaru koncertzālē uzstāsies pasaulslavens Šveices orķestris

31. martā Dzintaru koncertzālē pirmo reizi Latvijā uzstāsies pasaulslavenais “Orchestra della Svizzera Italiana” diriģenta Markusa Pošnera vadībā. Krāšņā programmā varēs baudīt Ludviga van Bēthovena “Astoto simfoniju” un “Trešo klavierkoncertu”. Koncerta solists – Karalienes Elizabetes konkursa laureāts un “BBC New Generation Artist” balvas ieguvējs – pianists Frančesko Pjemontēzi (Francesco Piemontesi).

Lasīt vairāk...

ASV vidējos rietumus skar nepieredzēti plūdi

Sniega kušana un spēcīgas lietusgāzes izraisījušus nepieredzēti lielus plūdus vairākos ASV vidējo rietumu štatos, kuru dēļ evakuēti tūkstošiem cilvēku. Plūdos gājuši bojā vismaz trīs cilvēki, ziņo varasiestādes. Vēl divi cilvēki skaitās pazuduši bez vēsts.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas slimnīca saņem "Gada slimnīcas" titulu

Jūrmalas slimnīca nozīmīgākajā gada notikumā medicīnas nozarē – balvu pasniegšanas ceremonijā “Gada balva medicīnā 2018” – saņēmusi apbalvojumu “Gada slimnīca”. Apbalvojumu Jūrmalas slimnīcai piešķīrusi Latvijas Ārstu biedrība, kas atzinīgi novērtējusi slimnīcas attīstību un izaugsmi.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā: Kā vērtējat to, ka kontrolieri sabiedriskajā transportā brauks neformālā apģērbā?

Lai noskaidrotu, cik daudz pasažieru īsos maršruta posmos pārvietojas, nepērkot biļeti, un aplēstu, cik daudz ienākumu "Rīgas satiksme" zaudē negodīgo pasažieru dēļ, šonedēļ Rīgas sabiedriskajā transportā brauks kontrolieri bez atpazīstama formastērpa. Uz iegūto datu bāzes tiks izstrādāts turpmākās rīcības plāns, iespējams, ieviešot arī pastiprinātas kontroles pasākumus transportlīdzekļos. Cik un kādos maršrutos šādi kontrolieri varētu pārvietoties, atklāts netiek, lai saglabātu datu objektivitāti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.