Menu
 

Trešdiena, 20 Marts 2019

No rudens Salaspilī siltumenerģiju ražos saules kolektori

20.martā Salaspilī iemūrēts pamatakmens Latvijā pirmajai saules enerģijas centralizētās siltumapgādes sistēmai. Vērienīgā projekta ietvaros pašvaldības uzņēmumā “Salaspils siltums” līdz rudenim tiks izbūvēts saules kolektoru lauks ar akumulācijas tvertni, kas ļaus siltuma ražošanā izmantot saules enerģiju. Lai vēl ievērojamāk palielinātu atjaunojamo energoresursu izmantošanu, tiks uzbūvēta arī jauna šķeldas katlumāja.

Lasīt vairāk...

Saeima konceptuāli atbalsta šī gada valsts budžeta projektu

Saeima trešdien pirmajā lasījumā kā steidzamu atbalstīja šī gada valsts budžeta projektu un grozījumus 14 likumos, kas saistīti ar budžetu. Šī gada budžeta projekts ir veidots, ar nelielām korekcijām pildot līdz šim uzsāktos pasākumus, un tajā nav iekļautas jaunas iniciatīvas. Konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi – 9,4 miljardu apmērā.

Lasīt vairāk...

Linda Mūrniece: Beidzot varu novērtēt, ka esmu brīva

Ekspolitiķe un bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece atšķirībā no daudziem citiem bijušajiem politiķiem nekur nav pazudusi – jau septiņus gadus viņa vada viesnīcu “Hotel Roma” un teju katru dienu ieraksta kādu interesantu vai atklātu domugraudu “Twiter” vai “Facebook”, turklāt šie ieraksti allaž izpelnās ļoti lielu interesi un rezonansi. Atgriezties politikā Linda nedomā, taču, ja kādam būtu nepieciešamas viņas zināšanas, tad gan, iespējams, neatteiktu. Bet pašlaik Linda Mūrniece no sirds izbauda brīvību.

Lasīt vairāk...

Komentārs. Par lielajiem un mazajiem zagļiem

Man bija tā vēsturiskā iespēja būt aculieciniekam Vecrīgas grautiņiem janvārī pirms 10 gadiem, kad nevardarbīgi protesti pārauga iepriekš neredzētā jandāliņā. Toreiz strādāju Latvijas Radio, kas atrodas tieši Doma laukumā. No balkoniņa bija labs skats, un jau koncerta laikā jutu, ka kaut kas briest.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.