Menu
 

Pirmdiena, 18 Janvāris 2021

2020.gadā turpinājuši augt būvniecības apjomi Ķekavas novadā

Ķekavas novada Būvvaldē 2020.gadā audzis saņemto būvprojektu skaits – aktīvi turpinājusies gan privātmāju celtniecība, gan inženiertīklu pārbūves projekti, kā arī iesniegts liels skaits Ķekavas novada pašvaldības būvniecības ieceru ar mērķi sakārtot teritorijas un uzlabot infrastruktūru novadā, liecina informācija novada pašvaldības mājaslapā.

Lasīt vairāk...

Pulsa oksimetrs – iespēja mājas apstākļos sekot līdzi savam veselības stāvoklim

Iedzīvotāju interese par pulsa oksimetriem pēdējo mēnešu laikā ir ievērojami palielinājusies. Tie ir īpaši nozīmīgi gan koronavīrusa slimības gaitas uzraudzīšanai, gan lai sekotu līdzi vispārējām veselības stāvokļa izmaiņām, kas būtiski gan pandēmijas laikā, gan ikdienā, īpaši cilvēkiem, kuri ir dažādās riska grupās vai vienkārši vēlas pastiprināti rūpēties par savu veselību. Kas ir pulsa oksimetrs un, kāpēc tas ir noderīgs ne tikai Covid-19 pacientiem.

Lasīt vairāk...

Austra Velburna: Ik reizi, dodoties projām no Latvijas, sirds nedaudz lūst

Austra Velburna jau 15 gadu dzīvo Londonā, kur tagad ir viņas mājas un ģimene. Pirms daudziem gadiem, tolaik tikai 16 gadu vecumā, pieņemt lēmumu vienai doties plašajā pasaulē nebija viegli, bet izlemt vajadzēja ātri – Austra ieguva stipendiju un fantastisku iespēju studēt Lī Po Čun Pasaules apvienotajā koledžā Honkongā. Viņu atbalstīja un iedrošināja gan abi vecāki, gan četras māsas un brālītis. Raugoties šodienas acīm, Austra ir pārliecināta – pieņemtais lēmums doties svešumā bijis pareizs un pilnā mērā sevi attaisnojis – studijas Honkongā dzīvē pavēra jaunas iespējas.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Baire un vēl trīs domes deputāti pievienojušies partijai "Vienotība"

Partiju apvienībā “Jaunā vienotība” ietilpstošās partijas “Vienotība” valde pirmdien ar vienbalsīgu lēmumu uzņēmusi partijas rindās Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Viktoriju Bairi un viņas pirmo vietnieku Andri Ceļmalnieku, kā arī divas Ķekavas novada domes deputātes – Dzintru Medni un Indru Priedi, pavēstīja partijā.

Lasīt vairāk...

Pagājušais gads bijis siltākais novērojumu vēsturē, turklāt sausāks un vējaināks nekā ierasts

Latvijā 2020.gadā vidējā gaisa temperatūra bija +8,8 grādi pēc Celsija, kas bija par 2,4 grādiem virs normas, tādējādi tas kļuva par siltāko gadu novērojumu vēsturē kopš 1924.gada, par 0,6 grādiem pārspējot 2019.gada rekordu, informēja VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" (LVĢMC) sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Pelēķe.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.