Menu
 

Trešdiena, 22 Jūnijs 2022

Pabriks: Aizsardzības ministrija ir organizējusi virkni pasākumu par sagatavošanos krīzes situācijām

Aizsardzības ministrija (AM) ir organizējusi aptuveni 100 dažādu formātu un līmeņu konsultāciju par sagatavošanos krīzes situācijām, atbildē uz režisora Alvja Hermaņa vēstuli, kurā viņš valdībai vaicā, kāpēc sabiedrībai nav sniegti konkrēti norādījumi, kā rīkoties militāra iebrukuma gadījumā, norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Lasīt vairāk...

Festivāls “Baltica” jūlijā pulcēs vairāk nekā 200 folkloras kolektīvus no Latvijas un ārzemēm

No 6.līdz 10.jūlijam norisināsies Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica”. Festivāls piedāvās daudzveidīgu pasākumu programmu Rīgā, Talsos, Siguldā, Turaidā, Inčukalnā, Krimuldā, Mālpilī, Jūdažos, Inciemā, Lēdurgā, Kuldīgā, Alsungā, Skrundā, Ventspilī, Popē un Dundagā, kopā pulcējot 225 dažādus folkloras kolektīvus.

Lasīt vairāk...

Divas trešdaļas no saindēšanās gadījumiem ar pārtiku rodas no nepareizas tās apstrādes un uzglabāšanas

Latvija ir viena no Eiropas Savienības dalībvalstīm, kurā jau otro gadu tiek rīkota Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes EFSA un zinātniskā institūta BIOR organizēta sabiedrības informēšanas kampaņa #EiropaIzvēlasDrošuPārtiku (#EUChooseSafeFood). Tā kā tuvojas četru dienu Līgo svētku brīvdienas un sinoptiķi prognozē karstu laiku,  īpaša uzmanība jāpievērš svētku galdam paredzētās pārtikas uzglabāšanai un transportēšanai.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Kā plānojat svinēt Jāņus?

Jāņi ir latviešu tautas lielākie un tradīcijām bagātākie svētki, kurus svin visas paaudzes un visas sabiedrības grupas. Tie ir gadskārtas svētki, ko svin vasaras saulgriežu laikā, kad ir visīsākā nakts un visgarākā diena. Dienu pirms Jāņiem sauc par Zāļu dienu, tās vakaru sauc par Jāņu vakaru, nakti par Jāņu nakti, un nākamā diena ir paši Jāņi. Valsts noteiktā Jāņu diena ir 24.jūnijā, kas ir dažas dienas vēlāk par vasaras saulgriežiem. Daļa latviešu diasporas Sibīrijā – 19.gadsimta latviešu kolonistu pēcteči – Jāņus svin pēc vecā stila 6.un 7.jūlijā.

Lasīt vairāk...

Divas uzkodu receptes līgotājiem

Ja gada īsākajā naktī vēlies palutināt sevi un savējos ar gardām pašu gatavotām uzkodām, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “Elvi” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas receptes Jāņu nakts uzkodām.

Lasīt vairāk...

Visu vasaru Ķekavas novadā norisināsies slēpņu spēle "Spēka zīmes"

Jau trešo gadu pēc kārtas Ķekavas novada iedzīvotājiem un viesiem vasarā būs iespēja piedalīties bezmaksas slēpņu spēlē “Spēka zīmes”, ko rīko Ķekavas novada pašvaldība, sadarbojoties tūrisma, sporta un jaunatnes speciālistiem. Spēle norisinās no 18.jūnija līdz 21.augustam. Galvenās balvas – velosipēda no uzņēmuma “1a.lv” – ieguvējs tiks noskaidrots izlozē 26.augustā, informēja novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.