Menu
 

Ceturtdiena, 05 Decembris 2019

Saeima pirmajā lasījumā atbalsta Ekonomisko lietu tiesas izveidi

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā “Par tiesu varu”, kas paredz izveidot Ekonomisko lietu tiesu kā specializētu pirmās instances rajona (pilsētas) tiesu. Ar grozījumiem paredzēts veicināt efektīvāku ekonomisko lietu izskatīšanas procesu un nolēmumu kvalitāti, skaidro Saeimas preses dienests. Plānots, ka Tieslietu padomei būs jānosaka Ekonomisko lietu tiesas tiesnešu skaits, darbības teritorija un atrašanās vieta.

Lasīt vairāk...

Konceptuāli atbalsta priekšlikumu pašvaldībām jaunus plānošanas dokumentus ļaut izstrādāt tikai pēc reformas pabeigšanas

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Teritorijas attīstības plānošanas likumā, paredzot, ka jaunu pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentu izstrādi un apstiprināšanu vietvaras drīkstēs sākt tikai 2021.gada jūnijā - pēc administratīvi teritoriālā reformas pabeigšanas un pašvaldību vēlēšanām.

Lasīt vairāk...

Kā ēst gudri un neiekrist pašpasludinātu uztura ekspertu lamatās?

Gada nogalē īpaši aktualizējas laba izskata jautājumi, jo drīzumā gaidāms svētku maratons un katrs vēlas to sagaidīt iespējami labākā formā, tāpēc interneta vidē īpaši aktivizējas arī dažādi reklāmas piedāvājumi un eksperti, kas piedāvā padomus labas figūras iegūšanai. Oktobra beigās Glāzgovas universitāte publicēja pētījumu, kas apliecina – Lielbritānijā uztura blogeri  ir ļoti virspusēji un viņu publicētajai informācijai reti var ticēt.

Lasīt vairāk...

No 8. decembra maršrutā Rīga–Sigulda būs jauns reiss; vilcieni neapstāsies divās mazajās stacijās

Svētdien, 8.decembrī, stāsies spēkā jaunie vilciena kustības saraksti, tostarp tiks atklāts jauns reiss maršrutā Rīga–Sigulda. Krustpils un Valgas līnijā vilciens turpmāk nepieturēs astoņās maz pieprasītās stacijās, savukārt deviņās citās stacijās vilciens apstāsies retāk. Papildus tam izmaiņas gaidāmas arī 18 autobusu maršrutos, kas tiks pieskaņoti vilcienu reisiem, vēsta Autotransporta direkcija (ATD).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.