Menu
 

Pirmdiena, 03 Februāris 2020

Seminārā Ropažu novada vidusskola dalīsies ar pieredzi un labās prakses piemēriem

Trešdien, 5. februārī, Ropažu novada vidusskolā notiks Valsts izglītības satura centra (VISC) īstenotā projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” (Skola2030)  Pilnveidotā mācību satura un pieejas ieviešanas aprobācijas seminārs skolu vadības komandām. Ropažos viesosies vairāk nekā 40 aprobācijā iesaistīto izglītības iestāžu vadības komandu pārstāvji no dažādām Latvijas izglītības iestādēm.

Lasīt vairāk...

Policija aizturējusi vīrieti par vismaz desmit zādzībām no mājokļiem Rīgas reģionā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas amatpersonas pagājušajā nedēļā uzreiz pēc zādzības izdarīšanas no kāda mājokļa Rumbulā aizturējušas iespējamo vainīgo personu. Ņemot vērā, ka šī gada sākumā Dārzciemā un Rumbulas dārziņu teritorijā pieauga zādzību skaits no mājokļiem, policija uzsāka izmeklēšanu. Tās laikā tika noskaidrots, ka aizturētais vīrietis veicis vairāk nekā desmit zādzības no mājokļiem pēdējo divu mēnešu laikā.

Lasīt vairāk...

Telefonkrāpnieki, uzdodoties par policistiem, pensionārei Jūrmalā izmānījuši gandrīz 5000 eiro

Aizvadītajās brīvdienās Valsts policija saņēma informāciju par telefonkrāpniekiem, kuri pensionārei izkrāpuši naudu gandrīz 5000 eiro apmērā, uzdodoties par policijas darbiniekiem. Valsts policija aicina iedzīvotājus neuzticēties nepazīstamiem zvanītājiem un informēt radiniekus un paziņas par šādu krāpniecības veidu.

Lasīt vairāk...

Rīgas projektu koris Piņķos izpildīs Norvēģijas kormūzikas programmu

Rīgas projektu koris (RPK) otro sezonu turpinās ar jaunu programmu, kurā korim pievienosies izcilā vijolniece Agnese Kanniņa un baritons Eduards Vācietis. Programma “Ceļš uz ziemeļiem” veltīta skaistajai un liriskajai Norvēģijas kormūzikai. Repertuārā iekļautas žirgtas tautasdziesmas un nomierinošas šūpuļdziesmas, kā arī pēdējais Edvarda Grīga komponētais skaņdarbs “Četri psalmi” (“Fire psalmer”) korim un solistam. Klausītāji aicināti uz koncertu ceturtdien, 20. Februārī, plkst. 19.30 Piņķu Sv. Jāņa baznīcā, kā arī 22. februārī Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā un 23. februārī Rīgas Mārtiņa baznīcā, informēja kora pārstāve Ilga Sokolova.

Lasīt vairāk...

Gaujas Nacionālais parks izsludina akciju "Bebruāris"

"Enter Gauja" sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi par godu 2020.gada dzīvniekam bebram izsludina akciju "Bebruāris", kuras ietvaros ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties kādā no trim pārgājieniem Gaujas Nacionālajā parkā uz bebru mītnēm, foto konkursā, kā arī zīmējumu konkursā bērniem.

Lasīt vairāk...

Jānis Eglīts. Latvijas meži populisma gūstā

Par meža apsaimniekošanas noteikumiem būs jālemj Ministru kabinetam, izsverot visu pušu argumentus. Ņemot vērā, ka publiskajā telpā pārsvarā izskan biedēšana ar apokaliptiskiem mežu izciršanas draudiem, uzskatu par svarīgu pievērst uzmanību “medaļas otrai pusei”. Kāpēc šāda biedēšana uzskatāma par populismu un maldināšanu un kāpēc jaunie noteikumi nāktu par labu Latvijas mežu kvalitātei, videi un, protams, tautsaimniecībai?

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejs aicina uz Meteņa svinībām

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz līksmām Meteņa svinībām 9. februārī no 12.00 līdz 16.00. Metenis ir ne tikai pavasara vēstnesis un jauna gada sākums, bet arī gada jestrākie svētki un lielākais ķekatu laiks. Arī Brīvdabas muzejā šajā dienā svinēsim ar tradicionālo maskošanos, dančiem un rotaļām, radošām darbnīcām un gardo Meteņa cienastu.

Lasīt vairāk...

Spēja aptvert notiekošo – komforts, ko sniedz perifērā redze

Perifērā jeb sānu redze ir daļa no mūsu redzes. Ikdienas steigā reti izdodas par to aizdomāties. Arī veicot pārbaudes pie acu ārsta, ja viss ir kārtībā, tam tiek pievērsta pavisam neliela uzmanība. Vairumā gadījumā nopietnākas acu veselības pārbaudes, kas saistītas ar perifēro redzi, tiek veiktas glaukomas slimniekiem, parasti cilvēkiem vecumā virs 35 gadiem.

Lasīt vairāk...

Darījumi, kas lielāki par 50 000 eiro, pašvaldībām jāsaskaņo ar VARAM

Izstrādājot budžeta likumu 2020. gadam, ir noteikts īpašs regulējums, kas nosaka, ka visi darījumi, kas lielāki par 50 000 eiro saistībā ar kustamo, nekustamo mantu vai kādiem citiem darījumiem, pašvaldībām ir jāsaskaņo ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), līdz stājas spēkā Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.