Menu
 

Otrdiena, 10 maijs 2022

"Audas" futbolisti zaudē Tukumā, "Super Nova" – Salaspilī

  • Publicēts Sports

Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas spēlēs zaudējumus otrdien piedzīvojušas abas ar Pierīgas novadiem saistītās komandas. Ķekavas futbola klubs “Auda” viesos nedaudz negaidīti piekāpās FK “Tukums 2000”/”Telms” vienībai, bet sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti savās mājās zaudēja “Riga FC”.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā gaidāma tikšanās ar stila un etiķetes eksperti Sesilu Rogu

31.maijā viesnīcā “TB Palace Hotel & Spa” Jūrmalā notiks stila un etiķetes ekspertes Sesilas Rogas meistarklase, kas veltīta mākslai “dzīvot kā francūzietei”. Draudzīgā atmosfērā varēs iepazīt terminu art de vivre, izsmalcināto un eleganto franču dzīvesveidu, kā arī atklāt īstu parīziešu noslēpumus. Sesilas Rogas meistarklase būs pieejamā arī tiešsaistē – “Zoom” platformā, informē pasākuma rīkotāji.

Lasīt vairāk...

Nausēda: Makrona ierosinājumi ir centieni slēpt politiskās gribas trūkumu Ukrainas uzņemšanai ES

Francijas prezidenta Emanuela Makrona ierosinājumi veidot plašāku demokrātisko valstu politisko kopienu ar Eiropas Savienību (ES) kā kodolu ir mēģinājums piesegt to, ka trūkst politiskās gribas piešķirt Ukrainai ES kandidātvalsts statusu, otrdien paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda. Tā Nausēda komentēja Makrona teikto, ka Ukrainas ceļš uz dalību ES ilgs "gadu desmitiem", un ierosinājumu veidot plašāku "Eiropas politisko kopienu" ap bloku.

Lasīt vairāk...

Apstiprināts Ropažu novada ģerbonis

Administratīvi teritoriālās reformas gaitā izveidotajam Ropažu novadam ar administratīvo centru Ulbroku, kurā apvienots Garkalnes, Ropažu, Stopiņu pagasts un Vangažu pilsēta, būtisks identitātes un atpazīstamības simbols ir ģerbonis. Saglabājot bijušos novada ģerboņus kā pagasta ģerboņus un esošo Vangažu pilsētas ģerboni, tika saglabāts katra bijušā novada un pilsētas kultūrvēsturiskais mantojums un atpazīstamības un piederības simbols. No 20.aprīļa Ropažu novads var lepoties ar jaunu ģerboni, informē Ropažu novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Inflācija Latvijā šogad varētu būt 12–14% robežās

Straujais cenu kāpums Latvijā turpinās, un aprīlī patēriņa cenas Latvijā ir palielinājās par 2,2% mēneša laikā, savukārt gada inflācija sasniedza 13%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Pasaules pārtikas, degvielas un citu energoresursu cenu pieaugums joprojām veido lielāko daļu no cenu kāpuma Latvijā, taču straujais izmaksu kāpums liek arvien vairāk celt cenas arī citās nozarēs, un aprīlī pakalpojumu cenu inflācija Latvijā sasniedza 6,4%. Diemžēl resursu cenu kāpums pasaulē turpinās un tuvākajos mēnešos cenas Latvijā cenas turpinās kāpt, savukārt augstākais inflācijas līmenis varētu tikt sasniegts vasaras beigās vai rudens sākumā. Pēc manām prognozēm, inflācija Latvijā šogad varētu būt 12–14 % robežās.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai dzērājšoferus vajadzētu likt cietumā?

Saeimā sāk apspriest priekšlikumu par bargākiem sodiem dzērājšoferiem. Pašlaik šoferim, kuram alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, draud naudassods no 1200 līdz 2000 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana līdz pieciem gadiem. Pēdējo desmit gadu laikā pieķerto dzērājšoferu skaits kopumā palielinājies par 57%, un, lai gan autoavārijās bojāgājušo skaits ir samazinājies, dzērumā izraisīto negadījumu kļuvis vairāk. Šobrīd reāls cietumsods dzērājšoferiem tiek piespriests tikai tad, ja izraisīts satiksmes negadījums ar smagām sekām. Atgādinām, ka, pildot Eiropas Savienības direktīvas, no 2020. gada 1. jūlija atcelta iespēja piespriest administratīvo īstermiņa arestu.

Lasīt vairāk...

Kā iekārtot pagalmu praktiski un mājīgi?

Dārzs, pagalms, terase vai balkons nereti tiek pamesti novārtā, jo ir sajūta, ka iekārtošana prasīs pārāk daudz laika un pūļu. Skaistu pagalmu vai plašu terasi noteikti nevajag atstāt neizmantotu. Iekārtojiet to mājīgi un atbilstoši savai gaumei, lai būtu prieks tur uzturēties daudz biežāk.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.