Logo
Drukāt šo lapu

Japānu sasniedzis taifūns "Džebi"

Japānas piekrasti otrdien sasniedzis taifūns "Džebi", laupot dzīvību vienam cilvēkam un vairākus desmitus ievainojot. Šī ir spēcīgākā viesuļvētra, kādu Japāna piedzīvojusi pēdējo 25 gadu laikā, un tās vēju ātrums sasniedz 216 kilometrus stundā (60 metrus sekundē).

"Džebi", kas korejiešu valodā nozīmē "bezdelīga", tuvojoties Japānai, varasiestādes aicināja evakuēties gandrīz 300 000 cilvēku. Viesuļvētras dēļ atcelti vismaz 780 avioreisi, un apturēta satiksme arī vairākos desmitos prāmju un dzelzceļa maršrutu.

Honsju rietumos viens cilvēks gājis bojā, spēcīgā vējā sagrūstot noliktavai, vēsta ziņu aģentūra "Kyodo News". Osakas līcī tankkuģis ietriecies tiltā, un applūdis Kansai Starptautiskās lidostas skrejceļš un termināla pagraba stāvs. Raidorganizācija NHK ziņo, ka Japānas vidienē un rietumos taifūna dēļ bez elektroapgādes palikušas pusmiljons mājsaimniecību.

Plkst. 16.00 (plkst. 10.00 pēc Latvijas laika) "Džebi" centrs atradās aptuveni 30 kilometrus uz rietumiem no Fukui, un taifūns virzījās uz ziemeļaustrumiem ar ātrumu 65 kilometri stundā (18 metri sekundē). Meteorologi brīdinājuši, ka "Džebi" var izraisīt plūdus, zemes noslīdējumus un tornado.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024