Menu
 

Aptauja: Makrona popularitāte nokritusies līdz rekordzemam līmenim

  • Autors:  LETA—REUTERS

Francijas prezidenta Emanuela Makrona popularitāte pēc divu sabiedrības iecienītāko ministru atkāpšanās un pēc vasaras skandāla, kurā bija iesaistīts viņa miesassargs, nokritusies līdz rekordzemam līmenim, liecina ceturtdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc ziņu vietnes "Le Huff Post" un televīzijas kanāla CNEWS pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "YouGov", tikai 23% francūžu Makronu vērtē pozitīvi, kamēr vēl augustā viņa darbību labvēlīgi novērtēja 27% aptaujāto. Turklāt, kā liecina "YouGov" aptauja, Elizejas pils saimnieka popularitāte kritusies visā politiskajā spektrā.

Makrons uzvarēja vēlēšanās, solot, ka viņa iecerētās reformas veicinās tautsaimniecības izaugsmi un jaunu darbavietu radīšanu, taču daudzi vēlētāji, sākot ar konservatīvi noskaņotajiem pensionāriem un beidzot ar mazapmaksātajiem strādājošajiem, uzskata, ka viņa īstenotā politika nākusi par labu vienīgi lielajiem uzņēmumiem un bagātajiem.

Jūlijā Makrona reputāciju iedragāja videoieraksts, kurā bija redzams kā viņa apsardzes šefs 1. maija demonstrācijas laikā sit kādam protestētājam.

Pagājušajā nedēļā prezidents saņēma jaunu triecienu, kad tiešajā ēterā pārraidītas radiointervijas laikā par savu demisiju paziņoja populārais vides ministrs Nikolā Ilo, apgalvojot, ka valdība izturas nevērīgi pret ekoloģijas jautājumiem. Savukārt otrdien par aiziešanu no valdības paziņoja sporta ministre Lora Flesela.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.