Menu
 

Vācijas iekšlietu ministrs: Migrācija ir "visu politisko problēmu māte"

  • Autors:  LETA--DW

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers paudis viedokli, ka Vācijā migrācija ir "visu politisko problēmu māte" un viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ krītas atbalsts tradicionālajām politiskajām partijām, vēsta mediji.

"Daudzi cilvēki tagad saista savas sociālās problēmas ar migrācijas jautājumu," intervijā laikrakstam "Rheinische Post" norādīja Zēhofers, kurš pārstāv kancleres Angelas Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas māsaspartiju – Kristīgi sociālo savienību (CSU). Ministrs norādīja, ka gadījumā, ja Vācija nemainīs savu migrācijas politiku, lielās politiskās partijas turpinās zaudēt atbalstītājus.

Kopš Merkele 2015. gada rudenī pieņēma lēmumu atvērt Vācijas robežas nekontrolētai nelegālo imigrantu plūsmai, Zēhofers pastāvīgi kritizējis viņas “atvērto durvju” politiku.

Pēdējās dienās ministrs izpelnījies kritiku, jo nav nosodījis galēji labējo protestus Kemnicā, Vācijas austrumos. Nekārtības šajā pilsētā sākās, izplatoties ziņām, ka 26. augustā nogalināts 35 gadus vecs Vācijas pilsonis, bet aizdomās par slepkavību tiek turēts 23 gadus vecs sīrietis un 22 gadus vecs irākietis. Abi aizdomās turētie atrodas pirmstiesas apcietinājumā.

Zēhofers sacīja "Rheinische Post", ka cilvēki, kas salutējuši ar nacistu sveicienu, tiks saukti pie atbildības, un piebilda, ka CSU nav akla. Taču viņš norādīja, ka var saprast, kādēļ cilvēki ir sašutuši par Kemnicā notikušo slepkavību, un iziešana ielās nepadara šos cilvēkus par nacistiem. Viņš sacīja, ka arī pats būtu izgājis ielās, ja nebūtu ministrs, bet, protams, neprotestētu kopā ar radikāļiem.

Merkele savukārt stingri nosodīja radikālos protestus. "Mēs redzējām attēlus, kas ļoti nepārprotami demonstrēja naidu un ar to saistītu nevainīgu cilvēku vajāšanu. Ikvienam no tā ir jādistancējas," uzsvēra kanclere.

Saksijas federālās zemes premjerministrs Mihaels Krečmers savukārt trešdien paziņoja, ka pret imigrantu noziedzību vērsto protestu laikā Kemnicā nav notikusi ārvalstnieku vajāšana. "Viena lieta ir skaidra. Nebija nekāda agresīva pūļa, nebija nekādu medību, Kemnicā nebija pogromu," uzsvēra Krečmers, piebilsto, ka ziņas par Kemnicā notikušajiem protestiem bijušas pārspīlētas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.