Menu
 

Parīzē uzbrukumā ar nazi ievainoti septiņi cilvēki, arī divi britu tūristi

  • Autors:  LETA--AFP

Svētdien Parīzē kāds ar nazi un dzelzs stieni bruņojies vīrietis ievainojis septiņus cilvēkus, arī divus britu tūristus, pavēstīja policija un avoti. Aizdomās turētais, kurš, kā šķiet, ir afgānis, aizturēts, sacīja izmeklēšanai tuvs avots.

"Pašlaik nekas neliecina, ka tie bijuši teroristiski uzbrukumi," sacīja avots, piebilstot, ka uzbrukts "ielās sastaptiem svešiniekiem". Četru ievainoto stāvoklis ir kritisks, apliecināja policija.

Uzbrukumi notikuši ap plkst. 23.00 pēc vietējā laika līdzās kādam kanālam pilsētas ziemeļaustrumos. Policija sākusi izmeklēt lietu par slepkavību mēģinājumiem.

Parīzē pēdējā laikā notikuši vairāki uzbrukumi, kuros kā ierocis izmantots nazis. Vairumā gadījumu likumsargi uzbrukumus nesaista ar terorismu.

Ņemot vērā džihādistu uzbrukumus, kurus pastrādājuši radikalizēti cilvēki un kas veikti teroristu grupējuma "Islāma valsts" vārdā, Francija atrodas trauksmes stāvoklī. Kopš teroristu uzbrukuma 2015. gada janvārī satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai Francijā islāmistu ekstrēmisti nogalinājuši vairāk nekā 240 cilvēku.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.