Menu
 

Maltas premjerministrs: ES līderi ir "gandrīz vienisprātis" par nepieciešamību sarīkot otru "Breksita" referendumu

  • Autors:  LETA--AFP

Eiropas Savienības (ES) līderu vidū valda "gandrīz vienprātīgs" atbalsts vēl viena referenduma noorganizēšanai par Lielbritānijas dalību ES, ceturtdien paziņojis Maltas premjerministrs Džozefs Muskats.

"Mēs vēlētos, lai notiek gandrīz neiespējamais, lai Lielbritānijai ir vēl viens referendums," intervijā radio BBC sacīja Muskats. "Es domāju, ka vairums no mums priecātos par situāciju, kurā britu tautai būtu iespēja novērtēt lietas perspektīvā, redzot, par ko ir panākta vienošanās, redzot iespējas, un tad izlemt reiz par visām reizēm," sacīja Muskats.

Līdzīgu viedokli pauda arī Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs, kurš sacīja, ka atbalstīs vēl vienu "Breksita" referendumu Lielbritānijā. Babišs piebilda, ka viņu šokējis britu lēmums 2016. gada jūnijā notikušajā referendumā un viņš nevēlas Lielbritānijas izstāšanos no bloka. Viņaprāt, būtu jāsarīko atkārtots referendums, un, iespējams, cilvēki līdz tam būs pārdomājuši. "Jo tad mēs atrisināsim problēmu pavisam ātri," viņš piebilda.

Līdz Lielbritānijas aiziešanai no ES palikuši aptuveni seši mēneši. Kampaņa par vēl vienu referendumu, ko atbalsta centriski noskaņotie politiķi, ieguvusi arī lielu finansiālu atbalstu, tostarp to atbalsta arī ASV miljardieris Džordžs Soross. Taču Lielbritānijas valdība iebilst pret atkārtotu referendumu. Opozīcijā esošie leiboristi arī to neatbalsta, bet nav arī kategoriski noraidījuši.

Pret "Breksitu" vērstā kampaņa "Labākais Lielbritānijai" ("Best for Britain") uzskata, ka Maltas un Čehijas premjerministru izteikumi liecina, ka Lielbritānijai vēl ir laiks uzklausīt tautu, lai pārliecinātos, vai izstāšanās no ES tiešām ir tas, ko viņi vēlas. "Pienācis laiks dot tautai – nevis politiķiem – pēdējo vārdu par "Breksitu"," paziņoja "Best for Britain" izpilddirektore Eloiza Toda.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.