Menu
 

Laikraksti: Lielbritānijas ministri draud pamest valdību Mejas "Breksita" piekāpšanās dēļ

  • Autors:  LETA/AFP

Vairāki Lielbritānijas ministri draudējuši pamest valdību, šādi reaģējot uz premjerministres Terēzas Mejas gatavību piekāpties Eiropas Savienībai (ES) "Breksita" jautājumā, piektdien vēsta britu laikraksti.

Ziņas par valdībā briestošo dumpi parādījušās īsi pirms jaunnedēļ Briselē gaidāmā svarīgā samita, kura mērķis ir panākt principiālu vienošanos par abu pušu šķiršanās nosacījumiem.

Vienlaikus izskan draudi no Mejas Ziemeļīrijas sabiedroto puses atsaukt atbalstu un piespiest rīkot uzticības balsojumu, kas varētu novest pie pirmstermiņa vēlēšanām.

Britu laikraksti vēsta, ka vismaz divi trīs ministri varētu atkāpties, reaģējot uz Mejas gatavību piekāpties, lai Īrijas Republikas un Ziemeļīrijas robežu saglabātu atvērtu arī pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES 29.martā.

"The Telegraph" min eiroskeptisko starptautiskās attīstības ministri Peniju Mordontu un pensiju ministri Esteri Makvī.

"The Guardian" vēsta, ka Pārstāvju palātas līdere Andrea Ledsoma arī esot bažīga par Mejas plānu paturēt Lielbritāniju ES muitas ūnijā uz nenoteiktu laiku pēc izstāšanās.

Muitas ūnijas priekšlikumu atbalstījusi Brisele kā iespēju kā saglabāt atvērtu Īrijas robežu, ja galīgā tirdzniecības vienošanās netiks panākta.

Eiroskeptiķi vēlas, lai tiktu noteikts laika ierobežojums tam, cik ilgi Lielbritānijai būs jāievēro ES muitas noteikumi.

Brisele vēlas panākt ilgtermiņa muitas risinājumu, ja sarunas izjūk, un laikraksti vēsta - Meja savam "Breksita" "kara kabinetam" sacījusi, ka ir gatava pieņemt ES nosacījumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.