Menu
 

Merkele 2021. gadā vairs nekandidēs uz kancleres amatu

  • Autors:  LETA--AFP/DPA

Vācijas kanclere Angela Merkele pēc tekošā mandāta beigām 2021. gadā vairs nekandidēs uz kanclera amatu un decembrī atkāpsies no viņas Kristīgi demokrātiskās savienības (CDU) vadītājas amata, pēc partijas sanāksmes apstiprināja Merkele.

Viņa arī paziņoja, ka nekandidēs nākamajās vēlēšanās, faktiski ar to pavēstot par savas politiskās karjeras beigām 2021.gadā. "Šodien ir laiks atvērt jaunu sadaļu," žurnālistiem pavēstīja Merkele. "Šis lēmums ir mans ieguldījums, lai koalīcija varētu koncentrēties uz saviem centieniem un labu pārvaldi."

"Valdības tēls ir nepieņemams," sacīja Merkele, piebilstot, ka daži viņas vadītās koalīcijas uzvedības aspekti pēdējos mēnešos nav atbilduši viņas cerībām. Merkele arī paziņoja, ka neizraudzīsies savu pēcteci CDU līdera amatam. "Es pieņemšu jebkādu manas partijas pieņemtu lēmumu," sacīja Merkele. Viņa tāpat paziņojusi, ka neplāno kandidēt uz amatu Eiropas Komisijā (EK).

Merkele ir CDU priekšsēdētāja kopš 2000. gada un Vācijas kanclere – kopš 2005. gada. Avoti ziņo, ka uz CDU vadītāja amatu plāno kandidēt veselības ministrs Jenss Špāns, partijas ģenerālsekretāre un Merkeles tuva sabiedrotā Annegrēta Krampa Karenbeuere un kādreizējais kristīgo demokrātu Bundestāga frakcijas vadītājs Frīdrihs Mercs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.