Menu
 

Vētrās Itālijā seši bojāgājušie

  • Autors:  LETA--DPA

Itālijā vairākus reģionus pirmdien piemeklēja vētras un lietusgāzes, prasot vismaz sešu cilvēku dzīvību, un Venēcijā plašu plūdu dēļ tika evakuēti cilvēki no tūristu iecienītā Svētā Marka laukuma.

Venēcijā maksimālais paisuma līmenis pēcpusdienā sasniedza 156 centimetrus, kas bija augstākais ūdens līmenis šajā pilsētā pēdējos 10 gados, un 70% Venēcijas vēsturiskā centra atradās zem ūdens. Lielā paisuma dēļ Venēcijas teritorijā tika uz laiku atcelta prāmju satiksme, "Tviterī" pavēstīja vietējais transporta uzņēmums ACTV. Mūsdienās vislielākie plūdi Venēcijā tika pieredzēti 1966. gada novembrī, kad paisums sasniedza 194 centimetru atzīmi.

Ekstrēmi laikapstākļi kopš svētdienas ir skāruši vairākus Itālijas reģionus, izraisot nopietnus transporta un elektroapgādes pārtraukumus. Pirmdien pludmales pilsētu Teračīnu 100 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Romas piemeklēja virpuļvētra, un viens vīrietis gāja bojā, kad viņa automobilim uzgāzās koks, ziņoja valsts telekanāls "RAI", kas iepriekš bija ziņojis par divu cilvēku bojāeju.

Kokiem uzgāžoties automobiļiem Belluno provincē valsts ziemeļos un Frozinones provincē uz dienvidiem no Romas, gāja bojā vēl trīs cilvēki. Ligūrijas reģiona Savonas pilsētas tuvumā Itālijas ziemeļrietumos pēc virpuļvētras gāja bojā sieviete. Neapolē kāds vīrietis zaudēja dzīvību, kad viņam uz ielas uzkrita koks, vēstīja ziņu aģentūra "ANSA".

"ANSA" arī ziņoja par divu cilvēku pazušanu bez vēsts. Viens no viņiem bija kuģa kapteinis, kura kuģis svētdien ietriecās molā, vētras laikā mēģinot iekļūt Kalabrijas reģiona Katandzaro ostā. Otrs bija vīrietis, kurš pazuda mežā Sardīnijas salā.

Svētdien un pirmdien uz laiku tika slēgta auto un dzelzceļa satiksme līdzās Brennera pārejai, kas savieno Austriju un Itāliju. Applūda arī daļa autoceļa Milāna–Boloņa.

Veneto reģiona Belluno un Trevizo provincēs apmēram 160 000 mājsaimniecību tika pārtraukta elektroapgāde, ziņoja reģionālais laikraksts "Il Gazzettino". Īstenojot piesardzības pasākumus, vairākos reģionos, tostarp Veneto un Ligūrijā, kā arī Abruco reģionā un Lacio reģiona galvaspilsētā Romā, tika slēgtas skolas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.