Menu
 

Tramps: Valdība darbu neatsāks, līdz nebūs piešķirts finansējums mūrim

  • Autors:  LETA/AFP

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien pauda apņēmību, ka federālās valdības iestādes darbu neatsāks, līdz viņš nebūs saņēmis piecus miljardus dolāru mūra būvniecībai uz robežas ar Meksiku.

Vairāku federālās valdības iestāžu darbs apturēts jau četras dienas.

Tā kā Trampa prasību par robežmūra finansēšanu noraidījuši demokrāti un arī daži republikāņi, prezidents pagājušajā nedēļā atteicās parakstīt plašāku tēriņu likumu, līdz ar to finansējums vairākām valdības struktūrām ir izbeidzies.

"Es nevaru pateikt, kad valdība atsāks darbu," žurnālistiem Baltajā namā sacīja prezidents. "Es varu pateikt, ka tā darbu neatsāks, līdz mums nebūs mūris, žogs, vienalga kā viņiem labpatiktos to saukt."

Tramps atkārtoti norādīja, ka viņš ir apstiprinājis kontraktu par mūra būvniecību Teksasā 185 kilometru garumā. Baltais nams par šo projektu nekādas detaļas nav sniedzis.

Tramps sacīja, ka apmeklēs šo robežas sektoru "janvāra beigās būvniecības uzsākšanai".

"Tas tiks uzbūvēts, cerams, ātri," viņš sacīja.

Prezidents norādīja, ka viņa mērķis ir panākt, lai nožogojums būtu 800 līdz 850 kilometru garumā un lai "tas līdz vēlēšanu laikam būtu atjaunots vai arī pilnīgi jauns".

Senāta demokrātu līderis Čaks Šūmers nedēļas nogalē sacīja - prezidentam, lai valdības darbs tiktu atsākts, "ir jāatsakās no mūra, īsi un skaidri."

Tramps tikšanos beidza, atkal veltot pārmetumus demokrātiem un bijušajam Federālā Izmeklēšanas biroja direktoram Džeimsam Komijam, kuru viņš atbrīvoja no amata 2017.gada maijā.

"Tas ir apkaunojums, kas notiek mūsu valstī," sacīja Tramps. "Bet savādāk - es visiem novēlu ļoti priecīgus Ziemassvētkus".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.