Menu
 

Lielbritānijas universitāšu vadītāji brīdina par briesmām bezvienošanās "Breksita" gadījumā

  • Autors:  LETA/AFP

Lielbritānijas universitāšu vadītāji piektdien brīdināja, ka izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās ir "viens no lielākajiem draudiem, ar kādu jebkad saskārušās mūsu universitātes".

Atklātā vēstulē likumdevējiem līderi no organizācijām "Universities UK", "Russell Group", "Guild HE", "Million Plus" un "University Alliance", kuras kopā pārstāv vairāk nekā 150 augstākās izglītības iestāžu, norāda, ka "Breksits" bez vienošanās var novest pie "akadēmiska, kulturāla un zinātniska pagrimuma, no kā atlabšana prasīs desmitgades".

"Mūsu 50 000 ES darbinieku un 130 000 ES studentu, nemaz neminot 150 000 Eiropā studējošo Apvienotās Karalistes studentu, sāk jauno gadu ar pamatīgu neskaidrību par savu nākotni," teikts vēstulē.

Universitāšu vadītāji aicina valdību "izrādīt nepieciešamās ambīcijas" vienošanās noslēgšanai.

Lielbritānijas universitātes 2014.gadā uzsāktās ES zinātniskās programmas "Horizon 2020" ietvaros saņēmušas finansējumu 11,4 miljardu eiro apmērā.

Lielbritānijas parlamenta balsojums par "Brexit" vienošanos plānots janvāra trešajā nedēļā - tikai desmit nedēļas pirms 29.martā paredzētās Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES. Ņemot vērā neskaidrību par balsojuma rezultātu, izredzes uz nekontrolētu "Breksitu" šķiet gana reālas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.