Menu
 

Meja apsola parlamentam iespēju balsot par bezvienošanās "Breksitu" vai "Breksita" atlikšanu

  • Autors:  LETA--DPA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien paziņojusi: ja parlaments atkal noraidīs viņas panākto vienošanos par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), viņa dos likumdevējiem iespēju balsot par bezvienošanās "Breksitu" vai par "Breksita" atlikšanu.

Meja, uzrunājot parlamenta deputātus, norādīja, ka viņas sarunās ar Briseli esot panākts "labs progress" par pretrunīgi vērtētā Īrijas un Ziemeļīrijas robežas pagaidu risinājuma pārskatīšanu. Viņa apsolīja parlamentam līdz 12. martam dot vēl vienu iespēju balsot par "Breksita" vienošanos, kuru decembrī parlaments jau noraidīja.

Ja Meja šajā balsojumā zaudēs, tad jau 13. martā parlaments varēs balsot par aiziešanu no ES bez vienošanās. "Tādējādi Apvienotā Karaliste aizies no [ES] bez vienošanās vienīgi tad, ja tam nepārprotami piekritīs [parlamenta] apakšnams," uzsvēra premjerministre.

Ja likumdevēji bezvienošanās "Breksitu" noraidīs, viņiem tiks dota iespēja balsot trešo reizi par "īsu, ierobežotu" "Breksita" sarunu termiņa pagarināšanu, piebilda Meja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.