Menu
 

Plūdos un dubļu lavīnās Indonēzijā gājuši bojā 58 cilvēki

  • Autors:  LETA/AP

Spēcīgu lietusgāžu izraisītos plūdos un dubļu lavīnās Indonēzijas Papua provinces kalnu ciematos gājuši bojā 58 cilvēki, svētdien paziņojušas amatpersonas.

Slimnīcās ar dažādiem savainojumiem, tostarp lūzumiem un galvas traumām, nogādāti 74 cilvēki, ko glābējiem izdevies atrast zem dubļu masas un māju gruvešiem.

Plūdos un zemes nogruvumos cietuši ceļi un tilti, traucēta elektroenerģijas padeve, un tas nopietni apgrūtina glābšanas darbus. Līdz visiem cietušajiem rajoniem glābējiem vēl pat nav izdevies nokļūt, tādēļ amatpersonas prognozē, ka upuru un cietušo skaits var izrādīties lielāks.

Glābšanas dienestu darbinieki, policisti un karavīri evakuējuši uz drošākām vietām vairāk nekā 4000 cilvēkus.

Upuru skaitā ir trīs bērni, bet no drupām pēc sešu stundu darba izglābti divi zīdainīši, kuru vecāki, domājams, gājuši bojā. Plūdu ūdeņi ciematos vietumis pieaugušajiem sniedzas līdz kaklam, bet svētdien ūdens līmenis jau sācis kristies.

Vissmagāk cietis Sentani rajons, kur ap pusnakti no krastiem izgāja upe un jau dažas minūtes vēlāk izveidojās dubļu straume, sagāžot vairāk nekā 300 mājas un aizraujot līdzi cilvēkus. Plūdu ūdeņiem kāpjot, svētdien uz laiku nācies slēgt Sentani lidostu.

Papua provincē uz divām nedēļām izsludināts ārkārtējais stāvoklis, kas ļaus tai saņemt palīdzību no Indonēzijas centrālās valdības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.