Menu
 

ASV Kongresam iesniegti 10 miljoni parakstu ar aicinājumu sākt Trampa impīčmentu

  • Autors:  LETA/AFP

Divi ASV Pārstāvju palātas locekļi no Demokrātu partijas ceturtdien pievienojās aktīvistiem, kas Kapitolijā iesniedza Kongresam 10 miljonu cilvēku parakstus ar aicinājumu sākt impīčmenta procedūru pret prezidentu Donaldu Trampu.

"Mēs turam rokās 10 miljonus iemeslu, kāpēc mēs šodien esam šeit," paziņoja kongresmenis Als Grīns, kurš kopā ar kongresā pirmoreiz ievēlēto Rašidu Tlaibu demonstrēja zibatmiņu ar šo parakstu digitālo versiju.

Tlaibai tika piegādātas desmitiem kartona kastu ar šiem parakstiem, kas bija savākti zem petīcijām "MoveOn" un līdzīgu organizāciju pasākumos un gadskārtējā Sieviešu gājiena laikā.

Tlaiba ierosināja pieņemt likumdošanas aktu, kas norādītu Pārstāvju palātas Tieslietu komitejai sākt izmeklēšanu par to, vai Tramps ir izdarījis pārkāpumus, par kuriem draudētu impīčments.

Tramps ir paziņojis, ka viņš esot pilnīgi attaisnots īpašā prokurora Roberta Millera ziņojumā par Krievijas iejaukšanās ASV prezidenta vēlēšanās izmeklēšanu.

Daži demokrātu likumdevēji gan apgalvo, ka Millera ziņojumā esot minēti daudzi gadījumi, kad Tramps var būt traucējis tiesvedību. Starp šiem likumdevējiem, kas aicina uz Trampa impīčmentu, ir demokrātu senatore Elizabete Vorena, kura plāno kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās 2020.gadā.

Citi demokrāti, tai skaitā Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi, ir brīdinājuši no impīčmenta procedūras, jo tā varētu sašķelt nāciju. Viņi arī brīdina, ka šāds solis var atspēlēties vēlēšanu kampaņā, jo Pārstāvju palātas veiktas impīčmenta procedūras gadījumā republikāņu kontrolētais Senāts prezidentu attaisnotu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.