Menu
 

Tramps pārtrauc sadarbību ar demokrātiem, pieprasa izbeigt izmeklēšanas

  • Autors:  LETA/DPA

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien pārtraucis svarīgu sanāksmi ar Kongresa demokrātu līderiem, sakot, ka sadarbība ar demokrātiem politikas jautājumos nenotiks, līdz demokrāti nebūs apturējuši pret viņu izvērstās izmeklēšanas.

Kongresa demokrātu līderi Nensija Pelosi un Čaks Šūmers pameta Balto namu tikai dažas minūtes pēc tam, kad bija satikušies ar Trampu. Sarunās, kas bija ieplānotas jau pirms laba laika, bija iecerēts runāt par infrastruktūru.

Dodoties uz sanāksmi, Pelosi sacīja, ka Trampa atteikšanās sadarboties Kongresa izmeklēšanas ietvaros pielīdzināma liecību slēpšanai. Šie vārdi, kā noprotams, prezidentu sadusmojuši.

Demokrātiem pametot Balto namu, Tramps sasauca preses konferenci, lai kritizētu oponentus.

Kā sacīja Pelosi, prezidents sanāksmē izturējies necienīgi. Zinot, "kas notika Baltajā namā, jums atkārtos žoklis", sacīja Šūmers, plašāk šo tematu neizvēršot. Kā noprotams, sanāksmē bijuši dzirdami skarbi vārdi.

"Es lūdzos par Savienoto Valstu prezidentu, un es lūdzos par Savienotajām Valstīm," pēc sanāksmes sacīja Pelosi.

Izsakoties par sadarbību, viņu norādīja: "Viņš izvēlējās nepiedalīties, un es nezinu - kāpēc."

Runājot ar žurnālistiem Baltā nama Rožu dārzā, Tramps asi vērsās pret demokrātiem, sakot, ka rast kopīgu pamatu "pašreizējos apstākļos" ir neiespējami.

"Tas, ko viņi dara, ir ļaunprātīga izmantošana," sacīja Tramps, izsakoties par oponentu uzsāktajām izmeklēšanām pret viņa administrāciju.

Demokrāti izmanto Kongresa pārraudzības pilnvaras, lai, izsniedzot pavēstes, uzturētu spiedienu, vienlaikus viņi cenšas iegūt informāciju par Trampa nodokļiem, lai veiktu izmeklēšanu par viņa privātajām finansēm.

Trešdien Ņujorkas tiesa pieņēma Trampam nelabvēlīgu spriedumu, nolemjot, ka bankas "Deutsche Bank" un "Capital One" var pakļauties Kongresa pavēstēm, kurās pieprasīta informācija par Trampa finansēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.