Menu
 

ASV tiesnesis aizliedz Trampa administrācijai izmantot Pentagona līdzekļus žoga būvniecībai gar Meksikas robežu

  • Autors:  LETA/AFP

ASV federālās tiesas tiesnesis izdevis pagaidu rīkojumu, kas aizliedz prezidenta Donalda Trampa administrācijai izmantot Pentagona līdzekļus žoga būvniecībai gar Meksikas robežu.

Trampa administrācijas amatpersonām "aizliegts veikt jebkādas darbības, kas būtu vērstas uz robežas žoga būvniecību (..), izmantojot Aizsardzības ministrijas novirzītos līdzekļus," teikts tiesneša Heivuda Giljama pieņemtajā rīkojumā, kas attiecas uz diviem žoga posmiem Ņūmeksikas un Arizonas štatos vairāk nekā 80 kilometru kopgarumā.

Tramps, kuram neizdevās panākt, lai Kongress piešķirtu vairākus miljardus ASV dolāru robežmūra būvniecībai, februārī izsludināja ārkārtas stāvokli, lai nodrošinātu finansējumu robežmūrim no citiem avotiem, tostarp no Pentagona budžeta militārās celtniecības projektiem.

ASV aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs Patriks Šanahans martā paziņoja, ka apstiprinājis viena miljarda ASV dolāru novirzīšanu žoga būvei gar Meksikas robežu, fokusējoties uz "narkotiku kontrabandas koridoru" bloķēšanu.

Prasītāji šai lietā ir pazīstamā vides aizsardzības organizācija "Sierra Club" un vēl divi grupējumi, kas tiesā vērsušies pret Trampu, Šanahanu, iekšējās drošības ministra pienākumu izpildītāju Kevinu Makalinanu un finanšu ministru Stīvenu Mnučinu.

Aptuveni 20 ASV štati, kā arī ASV lielākā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "American Civil Liberties Union" (ACLU), vides aizsardzības grupējumi un pierobežas teritoriju kopienas apstrīdējušas tiesās lēmumu izludināt ārkārtējo stāvokli, lai aplietu Kongresa lēmumu žoga būvniecības dēļ, kā konstitūcijas pārkāpumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.