Menu
 

Piešķirti Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības augstākie apbalvojumi

  • Autors:  jurmala.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltītā svinīgā sarīkojumā Dzintaru koncertzālē pasniedza pašvaldības augstākos apbalvojumus par īpašu ieguldījumu Jūrmalas attīstībā un kūrortpilsētas vārda popularizēšanā.

Goda zīme un tituls “Goda jūrmalnieks” piešķirti Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskajam vadītājam Aivaram Leimanim un SIA “Jūrmalas slimnīca” Iekšķīgo slimību nodaļas vadītājam Jurim Leitānam, apbalvojums “Par mūža ieguldījumu” – Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centra vecākajai referentei kultūrvēsturiskā  mantojuma jautājumos arhitektei Anitai Maijai Naudišai.

Apbalvojums “Par mūža ieguldījumu” piešķirts Anitai Maijai Naudišai, kas Jūrmalas kultūrvēsturiskā mantojuma aizsardzībai veltījusi vairāk nekā 30 darba gadu. Kopš 1994. gada vadījusi Jūrmalas pašvaldības Kultūrvēsturiskā mantojuma nodaļu, no 2021. gada – Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centra vecākā referente kultūrvēsturiskā mantojuma jautājumos – arhitekte. Anita Maija Naudiša ir vairāku izstāžu, grāmatu un publikāciju par Jūrmalas īpašo kultūrvēsturisko mantojumu autore un līdzautore, savā darbā izceļot Jūrmalas vēsturisko apbūvi, dabu un kultūrvidi kā vienu no Latvijas kultūras mantojuma lielākajām vērtībām.

Par ieguldījumu mākslinieciski augstvērtīga starptautiskā baleta festivāla “Baleta zvaigznes Jūrmalā” izveidē un ilgtspējā Goda zīme un tituls “Goda jūrmalnieks” piešķirts Aivaram Leimanim, Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskajam vadītājam un izcilam baletdejotājam. Aivars Leimanis kopš 1998. gada Dzintaru koncertzālē organizē starptautisko baleta festivālu “Baleta zvaigznes Jūrmalā”, popularizējot Jūrmalas un Latvijas vārdu pasaulē. Par veiksmīgu jaunradi saņēmis Jūrmalas pašvaldības apbalvojumu “Gada balva kultūrā 2007”. 2003. gadā piešķirts valsts apbalvojums – Triju Zvaigžņu ordenis, saņēmis citus nozīmīgus apbalvojumus.

Goda zīme un tituls “Goda jūrmalnieks” par ieguldījumu veselības aprūpē piešķirts SIA “Jūrmalas slimnīca” Iekšķīgo slimību nodaļas vadītājam Jurim Leitānam. Juris Leitāns medicīnas jomai veltījis 40 darba gadus, nodrošinot kvalitatīvus veselības aprūpes pakalpojumus iedzīvotājiem. Jūrmalas slimnīcā strādā kopš 1998. gada. Viņš ir teicams organizators un vadītājs, augstas raudzes profesionālis, sava darba entuziasts un Jūrmalas slimnīcas patriots.

Piešķirti astoņi Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Goda raksti par nopelniem un ieguldījumu iedzīvotāju veselības aizsardzībā un aprūpē, kultūras jomā, izglītībā un uzņēmējdarbībā.

Goda raksti piešķirti: Maijai Krieviņai, MC “Turaidas Property” valdes priekšsēdētājai, par atbildīgu uzņēmējdarbību un ieguldījumu publiskās vides veidošanā; Pēterim Vilkastem, Jūrmalas Kultūras centra direktora vietniekam, par ieguldījumu kultūras dzīves veidošanā Jūrmalā; Anitai Jansonei, SIA “Gartens” darbiniecei, par ilggadēju ieguldījumu sakoptas vides uzturēšanā Ķemeru parkā; Jurim Grauziņam, SIA “Sanare-KRC Jaunķemeri” tehniskajam direktoram, par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu KRC “Jaunķemeri” attīstībā; Vijai Kalniņai, SIA “Jūrmalas slimnīca” vecmātei un radiologa asistentei, par ilggadēju ieguldījumu iedzīvotāju veselības aprūpē; Ausmai Kreicbergai, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagoģei, par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu profesionālās ievirzes izglītībā un pedagoģijā; Anitai Auziņai, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas skolotājai, par ilggadēju ieguldījumu pedagoģijā; Dacei Kalējai, Jūrmalas Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva “Jūrmaldancis” vadītājai, par nozīmīgu ieguldījumu latviskās tradīcijas saglabāšanā un tautas dejas  popularizēšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.