Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Piešķirti apbalvojumi "Ķekavas novada Goda pilsonis" Apriņķis.lv

Foto: Piešķirti apbalvojumi "Ķekavas novada Goda pilsonis" Foto: Ķekavas novada pašvaldība

17. novembrī valsts svētku pasākumā “Viļņo brīvi Daugaviņa” Ķekavas kultūras namā diviem novadniekiem – Ķekavas pagasta kultūras centra direktorei Vēsmai Ozoliņai un vīru kora “Ķekava” mākslinieciskajam vadītājam Arvīdam Platperam – tika pasniegts apbalvojums “Ķekavas novada Goda pilsonis” par īpašiem nopelniem novada labā. Apbalvojumu pasniedza Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols.

Apbalvojuma mērķis ir apzināt un godināt personas par ieguldījumu un sevišķiem nopelniem Ķekavas novada labā, piešķirot apbalvojumu par personas mūža ieguldījumu vai īpašiem nopelniem. Goda zīme "Ķekavas novada Goda pilsonis" ir vienreizējs apbalvojums, ko vienai personai var piešķirt tikai vienu reizi. Apbalvojumu viena kalendārā gadā var piešķirt ne vairāk kā trīs personām, skaidro Ķekavas novada pašvaldības Administratīvajā pārvaldē.

Goda zīmi saņēma Ķekavas pagasta kultūras centra vadītāja Vēsma Ozoliņa. Kā norāda pašvaldībā, Vēsma un kultūras nams ir nedalāmi jēdzieni, jo Ķekavas kultūras nams ir viņas vienīgā darbavieta kopš Mūzikas akadēmijas beigšanas. Kultūras centra pārvaldībā ir Ķekavas kultūras nams, Doles tautas nams, Katlakalna tautas nams, Katlakalna bibliotēka, Ķekavas bibliotēka un Novadpētniecības muzejs, un par to visu ir jāatbild Vēsmai, tāpat jau daudzus gadus Ķekavas novada svētki ir kultūras nama pārziņā. Šogad Vēsma bija arī novada koordinatore simtgades Dziesmu un deju svētkos.

Apbalvojums tika piešķirts arī Ķekavas kultūras nama vīru kora "Ķekava" mākslinieciskajam vadītājam Arvīdam Platperam, kurš sevi par pilntiesīgu ķekavieti uzskata kopš 1975. gada, kad kā jaunais mūzikas pedagogs sācis strādāt Ķekavas vidusskolā. Arvīda radošā dzīve ir cieši saistīta ar vīru kori “Ķekava”, sākumā kā kormeistaram, bet no 1982. gada kā mākslinieciskajam vadītājam. Neskaitāmi koncerti Ķekavā, Latvijā un tālu aiz tās robežām. Arvīds Platpers ir plaši pazīstams ne tikai Ķekavā, bet visā Latvijā, jo ir Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģents un Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku Goda virsdiriģents. Savukārt 2003. gadā viņam piešķirts piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis, vēsta pašvaldības pārstāvji.

 

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024