Logo
Drukāt šo lapu

Titulu "Goda salaspilietis" saņem Felicija Rimša

Titulu "Goda salaspilietis" saņem Felicija Rimša Foto: www.salaspils.lv

Šogad tituls “Goda salaspilietis” piešķirts Felicijai Rimšai, kura ir vien septiņus gadus jaunāka par Latviju un piedzīvojusi gan kara šausmas, gan izsūtīšanu, taču ticība labajam un dzimtenes mīlestība ir devusi spēku piecelties un iet uz priekšu, vēsta Salaspils novada pašvaldībā.

"Mūsu omammai ir 93. Viņa ir dzīva vēstures liecība. Viens no piemēriem – esot ekskursijā "Stūra mājā", Felicija Rimša bija otrs gids, kura stāstīja par piedzīvoto tieši šajā vietā, kur vēl saglabājusies arī viņas kamera. Atmiņas par izdzīvoto Felicija uzrakstījusi un nodevusi glabāšanā Daugavas muzejā. Mūsu omamma ir Salaspils patriote. Tālajā 1957. gadā, atgriežoties no Sibīrijas, Omskas apgabala, viņai nebija ļauts atkal apmesties savās mājās Kaunatas pagastā, tāpēc kopā ar mūsu opapu Anatoliju, divām meitām un dēlu ceļš atveda uz Salaspili. Vēlāk ar viņas nelokāmo gribu un iniciatīvu tika panākta Salaspils katoļu baznīcas celtniecība," par Feliciju ar īpašu sirsnību stāsta viņas mazmeitas Kitija un Sintija.

F. Rimša reiz ir teikusi: "Tos laikus palīdzēja izturēt Dieva žēlastība – vienīgais, kas deva veselību, spēku, izturību. Bez Dieva ziņas pat mats no galvas nenokrīt… Latvija man nozīmē otro māti. Latvija ir man vismīļākā un dārgākā pasaulē."

"Mēs, salaspilieši, varam būt patiesi lepni, ka mums ir šādi novadnieki, kuri, neskatoties uz dzīves līkločiem, atrod spēku ticēt labajam un dot labo arī citiem," norāda pašvaldības pārstāvji. F. Rimša godināta svinīgajā pasākumā 16. novembrī. 

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024