Menu
 

Sveikta salaspiliete, kas dzimusi vienā dienā ar Latviju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Sveikta salaspiliete, kas dzimusi vienā dienā ar Latviju Foto: www.salaspils.lv

Salaspiliete Ņina Ignatjeva ir dzimusi 1918. gada 18. novembrī Omskā, un šajā pašā dienā 3000 kilometrus uz rietumiem dzima arī jauna neatkarīga valsts – Latvijas Republika. Šogad gan Latvija, gan sirmā kundze svin katra savu un arī kopīgo simtgadi.

Ņinas kundzi apsveikt jubilejā bija ieradies Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars. Gaviļniece saņēma krāšņu puķu pušķi, dzimšanas dienas torti un daudz laba vēlējumu. Kopā ar jubilāri bija arī viņas tuvākie cilvēki – dēls un meita, informē Salaspils novada pašvaldībā.

“16 gadu vecumā, vēl dzīvojot Omskā, ieraudzīju sludinājumu, ka Maskavas Valsts mūzikas, estrādes un cirka apvienība uzņem studentus. Konkurss bija milzīgs, bet es vienīgā tiku uzņemta un bez vecāku atļaujas aizbraucu uz Maskavu. Nodarbojos ar gaisa akrobātiku – biju ļoti droša, pat pārgalvīga meitene. Jaunībā man ļoti patika lēkt upē no tiltiem. Citi krastā sauļojās, bet lēcu lejā no tilta,” stāsta Ņinas kundze.



Ņinas Ignatjevas karjera cirkā beidzās, kad satika savu nākamo vīru Diju Veselovski. Tie gan bijuši tikai divi laimīgas kopdzīves gadi – vīrs gāja bojā kara sākumā. Pēc kara Ņinas kundze ieradās Latvijā un apmetās Rīgā, vēsta pašvaldības pārstāvji. Lai gan viņas dzīvē nav bijušas tikai vieglas dienas, Ņinas kundze ir pārliecināta: “Nekad nevajag skaust, cilvēkiem ir jāvēl vislabākais. Smejieties, un dzīvosiet ilgi!”

“Esmu ļoti priecīga, ka esmu dzimusi kopā ar Latviju – valsti, kuru es ļoti mīlu, un esmu priecīga būt daļa no tās,” saka Ņina Ignatjeva.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.