Menu
 

Otrdiena, 15 Decembris 2020

Kādas prasmes jāapgūst savas nākotnes vārdā? Ekspertes viedoklis

Tehnoloģiju laikmets – tas ir laiks, kurā dienu no dienas pasaule dzenas pēc aizvien jauniem atklājumiem un risinājumiem. Līdz ar jaunu tehnoloģiju ienākšanu mūsu dzīvē, arī darba tirgus pielāgojas un lielu daļu darbavietu sāk aizstāt roboti un ierīces, ko pārvalda mākslīgais intelekts. Šo tendenču maiņa un darbavietu pārorientācija uz automatizācijas risinājumiem liek uzdot jautājumu – kādas zināšanas būs nepieciešamas nākotnē?

Lasīt vairāk...

"Erasmus+" programmā Latvijā septiņu gadu laikā īstenoti izglītības projekti par vairāk nekā 120 miljoniem eiro

Eiropas Savienības "Erasmus+" programmā laikā no 2014. līdz 2020.gadam īstenoti izglītības un mācību projekti par 122,9 miljoniem eiro. Vairāk nekā 34 tūkstoši cilvēku programmā guvuši mācību, prakses, studiju, docēšanas un darba vērošanas pieredzi ārvalstīs "Erasmus+" mobilitātē, un īstenoti kopumā 866 stratēģisko partnerību projekti, kuros notikusi pieredzes apmaiņa un attīstītas inovatīvas pieejas izglītībai, informē Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Keiča.

Lasīt vairāk...

Ko paturēt prātā, lai svētku iepirkšanās tiešsaistē būtu droša

Iepirkšanās tiešsaistē kļuvusi ļoti parocīga un ērta, it īpaši svētku sezonā, tagad dāvanas tuviniekiem steidzam nopirkt tiešsaistē. Interneta veikalu darbs kļuvis daudz intensīvāks, kad, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, ne visas dāvanas iespējams iegādāties brīvdienās vai droši nopirkt klātienē. Taču svētku laikā sarosās ne tikai cītīgie dāvanu gādātāji, bet diemžēl arī krāpnieki, kuri atrod jaunus veidus, lai apdraudētu iepirkšanos tiešsaistē. Tādēļ ir svarīgi veikt vairākus pavisam vienkāršus, taču iedarbīgus preventīvus pasākumus, lai pasargātu savus personīgos un finansiālos datus.

Lasīt vairāk...

Rakstniece Anete Felkere: Ja nevar mainīt apstākļus, ir jāmaina attieksme

Būt eņģelim ir aizraujoši – darīt cilvēkiem labu un vērot, kā viņu acis sāk mirdzēt, kā priecīgi un cerīgi smaidā paceļas lūpu kaktiņi. Par pozitīvām emocijām un aizraujošu svētku laiku ir parūpējies kultūras centrs "Siguldas devons" kopā ar Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis", Siguldas pilsētas vidusskolas mākslas klašu un "Mini studijas" skolēniem, kuri mākslas skolotāju Daces Andersones un Ivetas Šveisbergas vadībā radījuši eņģeļus – cerību spieķus – aizkustinošai sajūtu pastaigai Siguldā, kas īpaši piemērota ģimenēm ar bērniem.

Lasīt vairāk...

Bīskapi aicina nemainīt ģimenes un laulības definīciju

Latvijas Bīskapu konferences pārstāvji sagatavojuši atklātu vēstuli Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam, premjeram Krišjānim Kariņam, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai, kurā pauž Baznīcas nostāju saistībā ar Satversmes tiesas 2020.gada 12.novembra spriedumu, liecina informācija Rīgas arhidiecēzes portālā katolis.lv.

Lasīt vairāk...

Priekules Ikars meklē, kur piezemēties. Unikālajai aviācijas kolekcijai Mārupē jāmaina dislokācija

Strupceļā nonākušas sarunas par Aviācijas tehnikas muzeja ekspozīcijas saglabāšanu un izvietošanu Mārupes novadā. Uz citu vietu vajadzētu pārvietot arī Skultes ciema vidū iedēstīto padomju armijas bumbvedēju. Šai un citām sarkani zvaigžņotām lidmašīnām nepieciešama jauna pastāvīga mājvieta, kas kļūtu par pamatu nacionālajam aviācijas muzejam.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.