Menu
 

Piektdiena, 28 Februāris 2020

Brāļi Dukuri pasaules čempionātā paliek bez medaļām

  • Publicēts Sports

Siguldietis Martins Dukurs nolicis pasaules skeletona čempiona pilnvaras. Piektdien Altenbergas trasē finišējušajā pasaules čempionātā viņš bija spiests samierināties ar ceturto vietu, bet Martina vecākais brālis Tomass ieņēma septīto vietu. Sacensības noslēdzās ar pilnīgu Vācijas skeletonistu triumfu – Kristofers Grotērs, Aksels Jungs un Aleksandrs Gasners  ieņēma pirmās trīs vietas.

Lasīt vairāk...

Rakstnieks Māris Bērziņš: Pasaulē viss attīstās un notiek likumsakarīgi, nejaušību nav

“Nedomāju, ka rakstniekam obligāti jābūt pagalam nepraktiskam, tādam, kurš nevar ne naglu iedzīt, ne juridisku dokumentu izprast. Tas ir stereotips,” intervijā “Kodolam” teic rakstnieks, romānu “Svina garša” un “Aizliegtais pianīns” autors Māris Bērziņš. Pašlaik viņš strādā pie romāna par ļoti pretrunīgi vērtētu personību – rakstnieku un politiķi Vili Lāci. “Tā būs mana personīgā versija. Atbilstoša manai uztverei, zināšanām, intuīcijai, pieņēmumiem un attieksmei. Būs fakti, bet būs arī totāls subjektīvisms,” atklāj M. Bērziņš.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Vīrusa ietekme uz ekonomiku ir neizbēgama

Iekšēju satricinājumu, neveiksmīgu apstākļu sakritības un vāja ārējā pieprasījuma rezultātā Latvijas ekonomikas izaugsme 2019. gadā bijusi viena no lēnākajām pēdējo 10 gadu laikā, savukārt COVID-19 vīrusa straujā izplatību pasaulē ir radījusi riskus arī ekonomikā, un šī gada sākumā izteiktās ekonomikas izaugsmes prognozes jau ir novecojušas.

Lasīt vairāk...

Janvārī mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 2,6 %

2020.gada janvārī, salīdzinot ar 2019. gada janvāri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 2,6 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 4,4 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielu, palielinājās par 4,7 %, bet autodegvielas mazumtirdzniecība samazinājās par 7,2 %.

Lasīt vairāk...

Akceptē LED apgaismojuma projektu Baložos

Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi Vides investīciju fonda pozitīvo lēmumu par projekta apstiprināšanu, kas paredz Baložos uzstādīt LED apgaismojumu astoņās ielās. Tāpēc, lai varētu turpināt projekta īstenošanas procesu, pašvaldība slēgs trīspusējo līgumu ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un SIA “Vides investīciju fondu”, kā arī organizēs iepirkumu projekta realizēšanai.

Lasīt vairāk...

Notāru padome: Latvijā ir jāveido sistēma, kurā bērnu interešu aizsardzība tiek nodrošināta preventīvi

Pārāk daudz laulību Latvijā tiek šķirtas, un līdz ar to ļoti daudz bērnu tiek pakļauti tam, ka var tikt aizskartas viņu intereses un ierobežotas tiesības uz normālu attīstību, t.sk. emocionālo. Tādu secinājumu pēc ikgadējām Notāru dienām, kurās šoreiz Notāru padome rosināja diskusijas par bērnu juridisko drošību, īpaši vecākiem šķiroties, paudis Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš.

Lasīt vairāk...

Ieva Struka. Vējš pūš Andalūzijas smiltis

Kad es pirmo reizi nonācu Spānijā, biju pārsteigta par to, cik Spānija ir brūna zeme un cik brūnajam daudz toņu; pirms tam likās, ka tāda silto toņu niansētība redzama tikai Latvijā agrā pavasarī. Iemesli tam, protams, ir atšķirīgi. Spānijā zemi brūnu izdedzina saule. Melna, balta un sarkana Spānija ir tikai tur, kur roku pielicis cilvēks – ne tikai apģērbā vai arhitektūrā, bet arī mākslā.

Lasīt vairāk...

Ķekavas florbolisti uzvar Ogrē, carnikavieši – Baložos, Inčukalna "koijoti" – Spuņciemā

  • Publicēts Sports

Pārliecinošu uzvaru pirmajā spēlē turnīrā par palikšanu Latvijas florbola virslīgā ceturtdien izcīnīja “Ķekavas” komanda. Vietu Latvijas otrās līgas izslēgšanas turnīrā garantējuši Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti. Savukārt Rīgas atklātajā čempionātā otrreiz sezonā attiecības skaidroja Baložu un Carnikavas florbola klubi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.