Menu
 

Piektdiena, 10 Jūlijs 2020

Izsludina vēl vairākas publiskas vietas Liepājā un Rīgā, kur bijis risks inficēties ar Covid-19

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir izsludinājis sarakstu ar sešām publiskām vietām Liepājā un divām vietām Rīgā, kuru apmeklētājiem bijis risks inficēties ar Covid-19, tāpēc tagad būtu nepieciešams īpaši rūpīgi sekot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā veikt pārbaudes, aģentūra LETA noskaidroja SPKC.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Situācija Latvijas eksportā uzlabosies vasaras otrajā pusē

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, maijā Latvijas preču eksports samazinājās par 16,8% salīdzinājumā ar 2019.gada maiju, kas straujākais Latvijas eksporta kritums kopš 2009.gada. Lielais eksporta kritums, protams, nav laba ziņa Latvijas ekonomikai, tomēr tālejošus secinājumus no šī nevajadzētu izdarīt, jo tas iepriekš jau bija gaidāms un vasaras otrajā pusē Latvijas eksporta radītāji noteikti uzlabosies.

Lasīt vairāk...

Latvijas pļavas putnu dziesmas tagad var klausīties arī "Spotify"

Latvijas Dabas fonds un tā dabisko pļavu atjaunošanas projekts "GrassLIFE" līdz pat septembrim kampaņā "Daba neko nav atcēlusi" aicina ikvienu iepazīt Latvijas dabu, iedziļinoties dabiskās pļavas norisēs kā īpašos pasākumos. Viens no pasākumiem – koncerts "Pļavas putni" – tagad visiem pieejams arī lielākajā mūzikas straumēšanas servisā "Spotify", kā arī "Apple Music", "Amazon", "Google Play" un citos straumēšanas servisos.

Lasīt vairāk...

Par 500 eiro kukuli dzērājšoferim ļauj turpināt ceļu

Rīgas rajona tiesas tiesnese Baiba Ābele izskata kriminālprocesu, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēti divi nu jau bijušie Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības policijas pārvaldes (ceļu policijas) darbinieki – Pēteris Karvelis un Boriss Maļuhins. Prokurores Agneses Indriksones uzturētā apsūdzība balstīta uz pierādījumiem par to, ka 2018. gada 7. jūnija vakarā Ķekavas novada Baložos abi apsūdzētie par 500 eiro lielu kukuli ļāva turpināt ceļu apvidus automašīnas "Mazda" vadītājam, kurš, iespējams, bija ievērojamā alkohola reibumā.

Lasīt vairāk...

No 11.jūlija vairāki desmiti pasta nodaļu visā Latvijā atsāk darbu sestdienās, tostarp Mārupē

Vairāki desmiti Latvijas Pasta nodaļu visā valsts teritorijā no 2020.gada 11.jūlija atsāk klientu apkalpošanu sestdienās un/vai svētdienās. Izvērtējot klientu paradumus un pasta pakalpojumu pieprasījumu, no 2020.gada 13.jūlija vairākām pasta nodaļām tiek mainīts darbalaiks darbdienās. Latvijas Pasts aicina klientus izvērtēt nodaļu apmeklējuma nepieciešamību un maksimāli izmantot iespējas pieteikties pasta pakalpojumiem attālināti.

Lasīt vairāk...

Covid-19 uzliesmojuma dēļ saīsina sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laiku

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību un novērstu arvien jaunus slimības uzliesmojumus, Ministru kabinets šajā piektdienā nolēma saīsināt sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laiku. Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts, ko šajā piektdienā ārkārtas sēdē izskatīja valdība, papildina noteikumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", precizējot infekcijas izplatības dēļ noteiktos ierobežojumus.

Lasīt vairāk...

Akcijas laikā Latvijas iedzīvotāji nodevuši teju 76,5 tonnas riepu

Šīs vasaras sākumā jau trešo gadu pēc kārtas "AJ Power Recycling" īstenoja vides akciju "Dod riepām otru dzīvi", kuras ietvaros astoņās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Bauskā, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā, Tukumā, Rīgā un Olainē – autovadītāji bez maksas varēja nodot nolietotās riepas. Iedzīvotāju atsaucība bija negaidīti liela – kampaņas ietvaros autovadītāji nodeva ap 9000 nolietotu riepu, kas kopā veidoja gandrīz 76,5 tonnas.

Lasīt vairāk...

Dzīves iespēja ir kalpot

Skaistā vasaras dienā jūlijā sākumā Babītes novada Piņķos notika renovētās "Aptieka 1" atvēršanas pasākums. Piņķu aptieka ir viena no astoņpadsmit "Aptieka 1" apvienībā ietilpstošajām aptiekām valstī, kas atjaunota saskaņā ar jauno konceptu un dizainu. Tas nozīmē, ka aptiekas apmeklētāji tiek gaidīti mūsdienīgās tirdzniecības telpās ar ērti pieejamu pašapkalpošanos, plašu sortimentu un lielāku akcijas preču klāstu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.