Menu
 

Otrdiena, 21 Jūlijs 2020

SPKC: Karstā laikā vērojama salmonelozes izplatība

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti atgādina, ka vasarā pieaug saslimstība ar zarnu trakta infekcijām (salmoneloze, kampilobakterioze, pārtikas toksikoinfekcijas u.c.). Šī tendence ir cieši saistīta ar pārtikas pagatavošanu nepiemērotos apstākļos ārā, neatbilstošu pagatavotā ēdiena uzglabāšanu un nepietiekamu personīgās higiēnas prasību ievērošanu.

Lasīt vairāk...

Saeima atbalsta termiņuzturēšanās atļauju anulēšanu par izolācijas noteikumu pārkāpumiem

Saeima otrdien, 21.jūlijā, galīgajā lasījumā pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā. Tie paredz, ka ārzemniekam par normatīvajos aktos noteikto izolācijas, pašizolācijas, karantīnas vai mājas karantīnas noteikumu vai pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu varēs anulēt termiņuzturēšanās atļauju vai atcelt izsniegto vīzu vai lēmumu par vīzas vai termiņuzturēšanās atļaujas izsniegšanu, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Starptautiskā pētījumā noskaidros Latvijas skolēnu pilsoniskās kompetences līmeni

Latvijā līdz 2023.gada beigām īstenos Starptautisko pilsoniskās izglītības pētījumu (IEA International Civic and Citizenship Education Study, IEA ICCS 2022). To paredz 2020.gada 16.jūlijā noslēgtais sadarbības līgums starp Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Universitāti, informē Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta projekta komunikācijas koordinators Aivis Majors.

Lasīt vairāk...

Kājas kā bluķīši? Ieteikumi, kā mazināt kāju tūsku

Kājām ir diendienā jāiztur gana liela slodze – jāpieveic vismaz 10 000 soļu un pakāpienu, tajā pašā laikā mēdzam arī ilgstoši sēdēt nekustīgā pozā ar sakrustotām kājām, tādējādi nosprostojot asinsriti un pakļaujot kājas ne vien tūskas, bet arī papildu slimību riskam. Savukārt vasarā kāju tūska ir īpaši izplatīta problēma, kas rada sāpes un smaguma sajūtu kājās. Kā mazināt kāju tūsku un sevi pasargāt no iespējamām vēnu saslimšanām, ieteikumos dalās “Euroaptiekas” farmaceite Zane Melberga.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ikšķilē. Vai jums ir gadījies piedzīvot telefonkrāpniecības mēģinājumu?

Vairākas bankas Latvijā brīdina savus klientus par šobrīd izplatītu krāpšanas veidu – krāpnieki, uzdodoties par banku darbiniekiem, arī izmantojot uzlauztus bankas telefona numurus, no iedzīvotājiem iegūst maksājuma kartes datus un paroles. Viltvārži zvana laikā informē personu par it kā aizdomīgu darījumu bankas kontā un, lai to anulētu, lūdz nosaukt kartes numuru, PIN kodu un citu sensitīvu informāciju. Krāpnieku mērķis ir iegūt piekļuvi konkrētās personas elektroniskajiem finanšu līdzekļiem un pārskaitīt tos uz ārzemju kontiem, kurus izsekot ir ļoti grūti.

Lasīt vairāk...

Ikšķiles novada dome vēršas Satversmes tiesā, apstrīdot novadu reformas likumu

21.jūlijā Ikšķiles novada pašvaldības dome iesniedza Satversmes tiesā pieteikumu par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma 28.punkta, ciktāl tas paredz Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta iekļaušanu Ogres novadā, atzīšanu par neatbilstošu Satversmei un Eiropas vietējo pašvaldību hartai, informē Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.