Menu
 

Piektdiena, 31 Jūlijs 2020

Vides konsultatīvā padome nesaskata ieguvumus plānotajai Dabas aizsardzības pārvaldes reformai

  • Publicēts Vide

Vides konsultatīvā padome iebilst pret Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzīto Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) reformu, kas paredz DAP pamatfunkcijas nodot Valsts vides dienestam (VVD), tādējādi būtībā likvidējot DAP kā vienotu valsts dabas aizsardzības kompetences centru, aģentūru LETA informēja Latvijas Dabas fonda pārstāve Lelde Eņģele.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzeja gadatirgus 50.sezona norisināsies tiešsaistē

50.latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus šogad notiks tiešsaistē. Vietnē www.egadatirgus.lv Brīvdabas muzeja gadatirgus dalībnieki –  amatnieki un mājražotāji – publicēs savus darinājumus, savukārt pircēji no Latvijas un citām valstīm varēs ērti aplūkot piedāvājumu un sazināties ar meistariem, lai iegādātos izvēlētās preces. Plānots, ka portāls darbību uzsāks augusta vidū.

Lasīt vairāk...

Inta Mieriņa: Jāmaina priekšstats, kā komunicēt ar diasporu

Saikni ar diasporu ir svarīgi saglabāt, jo tā palielina atgriešanās iespējas – cilvēks, kas ir aizmirsis valodu, kas vairs nejūt piesaisti Latvijai, visticamāk, vairs neatgriezīsies, secina Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centra direktore, asociētā profesore Inta Mieriņa. Intervijā viņa uzsver – diaspora ir lielas iespējas, it sevišķi tādai mazai tautai kā latviešiem, taču pētījumi rāda, ka ir svarīgi mainīt priekšstatu, kā būtu jākomunicē ar tautiešiem ārvalstīs.

Lasīt vairāk...

Ekonomists par IKP: Vidēji dziļa bedre, no kuras jau rāpjamies ārā

Šā gada 2. ceturksnī Latvijas IKP gada laikā sarucis par 9,8%. Apjoma samazinājums bija vērojams ražojošajās nozarēs par 3,8% un pakalpojumu nozarēs par 11%, tajā skaitā mazumtirdzniecībā par 1,6%. 2. ceturksnis bija smagākais posms ekonomikā, kad ierobežojumu ieviešana strauji sabremzēja ekonomisko aktivitāti, noteiktās, tūrismu, ēdināšanu un izklaidi saistītajās nozarēs pat līdz minimumam.

Lasīt vairāk...

Valsts policijas amatpersonas saņem jaunā dizaina formas tērpus

No 1. augusta Valsts policijas amatpersonas no patruļpolicijas, satiksmes drošības kontroles un konvoja struktūrvienībām, kas ikdienā nodrošina sabiedrisko kārtību un drošību, būs jau redzamas jaunā dizaina formastērpos. Šie jaunie formastērpi ir mūsdienīgi, kvalitatīvi un vizuāli atšķirīgi, bet vienlaicīgi funkcionāli. Ņemot vērā, ka pilnīga formas tērpu nomaiņa jāīsteno līdz 2024. gada 1. jūlijam, turpmāk ikdienā redzēsim policistus gan jaunā dizaina, gan arī vecā dizaina formas tērpos.

Lasīt vairāk...

Siguldā notiek asfaltseguma virskārtas ieklāšana un atjaunošana vairākos ielu posmos

Ņemot vērā labvēlīgus laikapstākļus, 29. jūlijā Siguldā atsākās asfaltseguma virskārtas ieklāšana Oskara Kalpaka ielas posmā no Parka līdz Jēkaba Dubura ielai, bet Pulkveža Brieža ielas posmā no Gāles līdz Aspazijas ielai tika ieklāts asfalta apakšsegums. Asfaltseguma virskārtas ieklāšana augusta sākumā turpināsies Melioratoru un Helmaņa ielā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.