Menu
 

Otrdiena, 01 Jūnijs 2021

VARAM: Jaunais plānošanas reģionu iedalījums ļaus pašvaldībām rast risinājumus kopīgiem izaicinājumiem

1.jūnijā valdība ir apstiprinājusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus par plānošanas reģionu teritorijām. Tie paredz vairākām pašvaldībām mainīt reģionālo piederību, tādējādi pašvaldības ar līdzīgu ekonomisko attīstību un demogrāfisko situāciju apvienojot vienā reģionā. Izmaiņas veicinās reģionu vienmērīgu attīstību un atvieglos to problēmjautājumu risināšanu, kas skar visas reģiona pašvaldības, norāda ministrijas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Pastiprinātas drošības apstākļos tuvākajās dienās darbu atsāks lielie tirdzniecības centri

Apstiprinot grozījumus Ministru kabineta (MK) 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", valdība lēma atcelt darbības ierobežojumus lielajiem tirdzniecības centriem un ielu tirdzniecības organizēšanai, t.i., gadatirgu organizēšanai, vienlaikus saglabājot visus drošas tirdzniecības koncepta nosacījumus, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Kārlis Anitens: Man patīk šis laiks un patīk šī vieta

Svinot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu un skolēnu vasaras brīvlaika sākšanos, kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā būs skatāms līdz šim iespaidīgākais parka vides objektu un pils fasādes noformējuma ansamblis "Noslēpumainie ciemiņi", kas vienlaikus būs arī brīvdabas spēle visai ģimenei un iespēja izstādītos vides objektus laimēt. Spēles noteikumi pieejami kultūras pils "Ziemeļblāzma" mājaslapā, kā arī sociālo tīklu kontos "Facebook" un "Instagram". Viens no spēles rīkotājiem ir Kārlis Anitens, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības direktora vietnieks kultūras pils "Ziemeļblāzma" mākslinieciskajos jautājumos.

Lasīt vairāk...

VARAM atbalsta vairākus bērnudārzu projektus, tostarp Jūrmalā un Olaines novadā

Ministru kabinets apstiprinājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto rīkojuma projektu "Par atbalstītajiem pašvaldību investīciju projektiem jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai vai esošas pirmsskolas izglītības iestādes paplašināšanai, kuriem piešķirams valsts budžeta aizdevums", informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

Klajā nācis monumentāls izdevums "Latvijas kultūras vēsture"

Apgāda "Jumava" paspārnē klajā nācis monumentāls izdevums "Latvijas kultūras vēsture" - visaptverošs, zinātniski akadēmisks vēstījums par kultūras mantojumu un kultūras procesiem Latvijā no gadsimtiem senas pagātnes līdz mūsdienām. Šī grāmata ir nozīmīgs notikums 21.gadsimta kultūras dzīvē Latvijā un paliekoša vērtība nākamajām paaudzēm, informē apgāda redakcijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.