Menu
 

Pirmdiena, 07 Jūnijs 2021

Četri padomi, kā veiksmīgi uzturēt zaļu dzīves telpu

Desmitajai daļai Latvijas iedzīvotāju (10 %) pārvarēt pandēmijas izraisīto emocionālo spriedzi palīdz zaļie augi viņu dzīves telpā, liecina dārzkopības centra “Hortes” veiktā aptauja. Lai ikvienam izdotos izvēlēties atbilstošākos augus un veiksmīgi uzturēt savu dzīves telpu zaļāku, dārzkopības centra “Hortes” klientu apkalpošanas speciāliste dārza nodaļā Gunta Sāre sniedz četrus padomus telpaugu audzēšanai.

Lasīt vairāk...

Ģimenes apvienošanās – tie ir stāsti ar laimīgām beigām

Meklēt sen pazudušus radiniekus nav viegls darbs, tas ir emocionāls un grūts, bet, vainagojoties ar panākumiem, tas nes prieku un gandarījumu par paveikto. Mārtiņš Ziebergs ir viens no tiem cilvēkiem, kas saved kopā sen pazudušus radiniekus un ģimenes locekļus. Viņam ir daudzi stāsti ar laimīgām beigām, daudzi stāsti, kurus varētu klausīties dienām ilgi. Tomēr šajā reizē Mārtiņš vēlas, lai uzklausām Sējas novada iedzīvotājas Hermīnes Iekļavas stāstu. “Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar Mārtiņu, lai uzzinātu nedaudz vairāk par viņa darbu, kā arī ar Hermīni, lai dzirdētu viņas satikšanās stāstu.

Lasīt vairāk...

Siguldā veic ielu norāžu un ceļa zīmju nomaiņu un atjaunošanu

Būvniecības sezonas laikā Siguldas nobvada pašvaldības speciālisti atjauno novadā esošās ielu norādes, nomainot bojātas vai novecojušas norādes. Papildus turpinās jau pagājušajā gadā uzsāktie darbi, sakārtojot dzīvojamās zonas, proti, ar šo ceļa zīmju palīdzību kā dzīvojamās zonas nosakot iekškvartālu ielas ar savrupmāju apbūvi, vēsta novada domē.

Lasīt vairāk...

Saeimas Budžeta komisija atbalsta vienreizēja 200 eiro pabalsta izmaksu arī izdienas pensionāriem ar invaliditāti

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz vienreizēju pabalstu 200 eiro apmērā izmaksāt arī izdienas pensijas saņēmējiem ar invaliditāti, kuri nav sasnieguši vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu.

Lasīt vairāk...

Traumatologs: Pandēmija apdraud locītavas

Pandēmija un pašizolācija ir novedusi pie Latvijas iedzīvotāju veselības pasliktināšanās. Ārsti ziņo par sirds un asinsvadu slimību, elpošanas orgānu un endokrīno traucējumu biežuma palielināšanos. Koronavīrusu pandēmija izraisīja muskuļu un skeleta sistēmas bojājumu strauju pieaugumu, un mēs varam teikt, ka šī problēma ir kļuvusi plaši izplatīta. Pandēmija ir skārusi mūsu locītavas netieši, bet smagi. Pie tā vainīga piespiedu izolācijā četrās sienās, kā arī tālmācībā vai darbā, kas ilgu laiku "imobilizē" cilvēku pie datoru un sīkrīku ekrāniem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.