Menu
 

Trešdiena, 12 Oktobris 2022

Viens labs darbs 2023.gadā – smēķēšanas atmešana

Jauns gads bieži nāk ar jauniem plāniem, iecerēm un idejām. Tostarp jaungada apņemšanos sarakstā atteikšanās no cigaretēm ir viena no populārākajām, bet reizē arī viena no visgrūtākajām. Aptuveni 70% smēķētāju vēlas to atmest, bet tikai 5% no visiem, kas ir centušies atmest paši saviem spēkiem, to ir arī veiksmīgi izdevies izdarīt. Tāpēc draugu un ģimenes locekļu atbalstam, kā arī pārbaudītu atmešanas metožu izmantošanai ir ļoti liela nozīme, vai šī apņemšanās patiešām būs veiksmīga.

Lasīt vairāk...

Pārtikas tirdzniecība internetā: vai Latvijā tam ir potenciāls?

Nenoliedzams ir fakts, ka pasaulē un arī Latvijā e-komercija kļūst arvien izplatītāka. Pandēmijas ierobežojumi vairs netraucē iepirkties klātienē, taču ieradums pasūtīt produktus no internetveikala nezūd. Aplēses liecina, ka 2030. gadā Eiropas attīstītākajās ekonomikās pārtikas piegāde sasniegs 18-30% no kopējā ēdiena piegādes tirgus. Savukārt “Euromonitor” paredz, ka 2026. gadā e-komercija Latvijā sasniegs 16,5% no visas mazumtirdzniecības.

Lasīt vairāk...

Plāno atteikties no vardarbīgo bērnu sūtīšanas mājmācībā, uzdodot IZM izstrādāt ziņojumu par vardarbības novēršanu skolās

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien atbalstīja priekšlikumu Izglītības likumā, kas paredz uzdot Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) sadarbībā ar Veselības ministriju (VM) izstrādāt informatīvu ziņojumu par emocionālās un fiziskās vardarbības izskaušanu un nepieļaušanu izglītības iestādēs.

Lasīt vairāk...

Trīs ieteikumi uzņēmējiem, lai bez raizēm sagatavotos Ziemassvētkiem

Katru gadu uzņēmēju vidū, it īpaši mazumtirdzniecības segmentā, oktobris ir viens no aktīvākajiem mēnešiem, lai laicīgi paspētu sagatavoties Ziemassvētku periodam. Gada noslēgums loģistikas nozarē vienmēr ir izaicinājumu pilns, tomēr šogad tas būs īpaši saspringts vairāku faktoru ietekmē. Tas nozīmē, ka uzņēmējiem kravu plānošanai oktobris ir ieteicams kā pēdējais brīdis, lai līdz Ziemassvētkiem saņemtu kravas un papildinātu veikalu plauktus.

Lasīt vairāk...

Ko iesākt ar sagrābtajām lapām un dārza atkritumiem?

Rudens ir darba pilns laiks ikvienam iedzīvotājam, kurš pirms ziemas atnākšanas vēlas sakopt savu pagalmu, mazdārziņu vai apkaimes teritoriju. Vides pakalpojumu uzņēmums “CleanR” atgādina, ka lapas, novītušos augus dārzā, nopļauto zāli un līdzīgus “zaļos” atkritumus ir vērtīgi uzkrāt un apsaimniekot atsevišķi no sadzīves atkritumiem, dodot iespēju bioloģiskajiem atkritumiem pārtapt vērtīgā kompostā un biogāzē elektrības un siltuma ražošanai.

Lasīt vairāk...

Atbalsta iekšlietu ministra tiesības liegt izceļot no valsts bērniem, ja pastāvēs risks tos iesaistīt bruņotā konfliktā

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien virzīšanai trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Nacionālās drošības likumā, kas paredz, ka iekšlietu ministrs varēs liegt izceļot no valsts bērniem, ja pastāvēs risks tos iesaistīt bruņotā konfliktā vai teroristiskās darbībās.

Lasīt vairāk...

Aktieris Andris Peismalietis: Vislabāk vienmēr teikt taisnību, lai cik nepatīkami vai apkaunojoši tas būtu

Ogres teātrī režisora Jāņa Kaijaka vadībā patlaban notiek norvēģu klasiķa Henrika Ibsena lugas “Tautas ienaidnieks” jauniestudējuma “Sanatorija” mēģinājumu process. Tas tiks izrādīts vēsturiskajā sanatorijas “Ogre” ēkā. Ogres teātra aktieris Andris Peismalietis izrādē “Sanatorija” atveidos tipogrāfijas īpašnieku un daudzu biedrību priekšsēdētāju Aslaksenu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.