Menu
 

Ceturtdiena, 20 Oktobris 2022

Jauna valsts atbalsta programma veicinās zemu izmaksu īres namu būvniecību Latvijas reģionos

Jau drīzumā nekustamo īpašumu attīstītāji varēs pieteikties jaunai Ekonomikas ministrijas izstrādātai valsts atbalsta programmai zemu izmaksu īres namu būvniecībai Latvijas reģionos. Ar programmas atbalstu līdz 2026.gadam plānots sekmēt aptuveni 700 jaunu dzīvokļu  būvniecību, tādējādi veicinot uzņēmējdarbības aktivitāti un iedzīvotājiem tik nepieciešamo zemu īres izmaksu mājokļu pieejamību reģionos.

Lasīt vairāk...

CSP: 2021.gadā vispārējās valdības budžetā deficīts 7,0% no IKP

Vispārējās valdības budžeta deficīts 2021.gadā bija 2,4 miljardi eiro jeb 7,0% no iekšzemes kopprodukta (IKP) un vispārējās valdības konsolidētais bruto parāds - 14,7 miljardi eiro jeb 43,6% no IKP, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS 2010) metodoloģijai apkopotie vispārējās valdības budžeta deficīta un parāda 2021.gada oktobra notifikācijas rezultāti.

Lasīt vairāk...

Pārdomātas un praktiskas dāvanas jaunlaulātajiem

Kāzu dāvanas atrašana var kļūt par milzīgu izaicinājumu, kad šķiet, ka topošajiem jaunlaulātajiem jau ir viss, kas viņiem vajadzīgs. Galu galā, jūs vēlaties pārsteigt savus draugus, vienlaikus pasniedzot viņiem noderīgu un augstvērtīgu dāvanu, kas viņus iepriecinās. Izmantojiet šos 5 noderīgus dāvanu ieteikumus, lai palīdzētu atrisināt šo mīklu. Apsveriet iespēju dāvināt komfortu, atpūtu un mājīgumu, nevis tipisko glāžu komplektu vai sentimentālu bilžu rāmi.

Lasīt vairāk...

Pēc rekonstrukcijas atvērts Krimuldas vidusskolas stadions

Pēc rekonstrukcijas atklāts Krimuldas vidusskolas stadions, kas pārbūves rezultātā ir kļuvis par lielāko stadionu Siguldas novadā. Tajā būs iespēja organizēt mūsdienīgas sporta nodarbības gan Krimuldas vidusskolas audzēkņiem, gan arī pilnveidot aktīva dzīvesveida piedāvājumu novadniekiem un rīkot plašāka mēroga sacensības futbolā. Projekts realizēts par Siguldas novada pašvaldības līdzekļiem un tā kopējās izmaksas sastāda 1 163 000 eiro (bez PVN), liecina pašvaldības informācija.

Lasīt vairāk...

Dienām kļūstot īsākām, aktivizējas auto zagļi

Pēdējos divos gados Covid-19 pandēmijas pārvietošanās ierobežojumu rezultātā samazinājās auto zādzību skaits, tomēr jau kopš vasaras vidus situācija palēnām atkal pasliktinās, liecina AAS “Balta” statistika par šogad nozagtajiem auto. Apdrošinātāja dati rāda, ka pēdējos trīs mēnešos auto zādzību skaits ir pieaudzis aptuveni divas reizes un novērotas arī jaunas zādzību tendences.

Lasīt vairāk...

Īslaicīgi apturēs atsevišķu mazāk noslogoto VUGD posteņu darbību, tostarp Baldonē un Bulduros

Nodarbināto trūkuma dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) īslaicīgi un periodiski uz laiku apturēs atsevišķu mazāk noslogoto posteņu darbību, ja tas būs nepieciešams pārējo daļu un posteņu darbības nodrošināšanai. VUGD turpinās reaģēt uz izsaukumiem tādā pašā apmērā kā līdz šim, un uz notikumu dosies tuvākās pieejamās struktūrvienības.

Lasīt vairāk...

Aptauja: vairāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkos plāno tērēt tikpat daudz kā iepriekšējā gadā

39 % respondentu apgalvo, ka Ziemassvētkos plāno izdot tikpat daudz kā iepriekšējā gadā, liecina “IKEA” ikgadējā aptauja. 56 % Latvijas iedzīvotāju svētki un gaidīšanas laiks saistās tikai ar pozitīvām sajūtām, savukārt daudziem no tiem, kuri tomēr neizjūt tik lielu prieku, tas ir saistīts ar gaidāmajiem izdevumiem vai samazinātu budžetu. Latvijas iedzīvotājiem svarīgākās Ziemassvētku tradīcijas ir svētku maltītes ieturēšana ģimenes lokā (46 %), Ziemassvētku eglītes rotāšana (38 %) un mājas rotāšana pirms Ziemassvētkiem (24 %).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.