Menu
 

Pirmdiena, 24 Oktobris 2022

Programmas "Latvijas skolas soma" saturu papildinās jaunas kultūras norises bērniem un jauniešiem

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas “Programmas “Latvijas skolas soma” satura radīšana” konkursā atbalstīti 17 projekti, kuru īstenošanas rezultātā paredzēts izveidot jaunas kultūras norises dažādu vecumu skolēniem dejā, mūzikā, teātrī, laikmetīgajā mākslā, fotogrāfijā un citās kultūras nozarēs.

Lasīt vairāk...

Rauls Blumfelds uzvarējis motosporta "Cross Country" sacensībās Ķekavā

  • Publicēts Sports

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu Tilderu mototrasē Ķekavas novadā noskaidroti Latvijas kausa pēdējā sestā posma "Cross Country" sacensību uzvarētāji. Solo klasēs uz starta stājās 136 sportisti, bet kvadru klasēs – 27 braucēji. Šajā trasē "Cross Country" sacīkstes notika pirmo reizi, un sportisti pēc sacensībām atzina, ka tā bija labi sagatavota, interesanta, ar dažādiem elementiem, pavēstīja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Enduro komisijā.

Lasīt vairāk...

Aicina ziedot asinis bērniem ar hematoonkoloģiskām saslimšanām

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) sadarbībā ar mājokļu attīstītāju "Bonava Latvija" un "Luminor Bank" 26.oktobrī aicina ikvienu pievienoties asins ziedošanas kampaņai, sniedzot palīdzību Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas pacientiem - bērniem ar dažādām labdabīgām asins saslimšanām un ļaundabīgām vēža formām, informēja VADC pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Kā saimniekot energotaupīgāk? Skaidro "Elektrum"

Noteikti ir pamanīts, ka dažos lielveikalos ir mazāk apgaismojuma, ka pilsētās mazāk elektroenerģijas tiek tērēts ēku un ielu apgaismojumam, vairākas Eiropas valstis un lielās pilsētas ir izsludinājušas vispārējus enerģijas taupības pasākumus, piemēram, Somija oktobrī īsteno nacionālo kampaņa, kuras mērķis ir pārliecināt iedzīvotājus taupīt enerģiju. Energoresursu cenu pieauguma dēļ ikvienam no mums ir jāiemācās taupīt elektroenerģiju un arī siltumenerģiju – ne tikai mājokļos, bet arī birojos. Ne tikai tāpēc, lai nebūtu jāapmaksā ievērojami rēķini, bet tas ir arī veids, kā veicināt mūs energoneatkarību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.