Menu
 

Otrdiena, 25 Oktobris 2022

Izstrādā tehniski ekonomisko pamatojumu, lai rastu optimālu satiksmes organizācijas risinājumu krustojumā Medemciemā

2020.gadā VAS “Latvijas Valsts ceļi” uz Jelgavas šosejas (A8) pie pagrieziena uz Medemciemu ieviesa satiksmes organizācijas izmaiņas: likvidēja kreiso pagriezienu krustojumā, braucot virzienā no Rīgas pa Jelgavas šoseju (A8), lai iegrieztos Medemciemā; likvidēja kreiso pagriezienu, izbraucot no Medemciema, lai nogrieztos uz Jelgavas šoseju (A8) virzienā uz Jelgavu. Jauns satiksmes organizācijas risinājums, kuru piedāvāja VAS “Latvijas Valsts ceļi”, neapmierināja ne iedzīvotājus, ne Olaines novada pašvaldību, kura uzskatīja, ka labākais risinājums būtu divu līmeņu satiksmes mezgls.

Lasīt vairāk...

Atbalsta centrs "Citāds Es" Olainē paplašina pakalpojumu klāstu ģimenēm ar bērniem

2022.gada pavasarī pieci Pierīgas novadi sadarbībā ar “SEB banku” organizēja pirmo sociālās uzņēmējdarbības grantu programmas “Augšup” konkursu. Konkursa rezultātā Olaines novada pašvaldības grantu 7827,91 eiro apmērā saņēma SIA “Atbalsta centrs “Citāds Es”” interaktīvā un sensorā inventāra iegādei. Ar šī finansējuma palīdzību sociālais uzņēmums “Atbalsta centrs “Citāds Es”” no 2022.gada oktobra spēj piedāvāt aizraujošāku pakalpojumu programmu gan ģimenēm ar bērniem, kuriem ir īpašas vajadzības, gan ikvienai Olaines un citu apkārtējo novadu ģimenei, informē Olaines novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Amatpersonas: ASV apsver pretgaisa aizsardzības sistēmu HAWK nosūtīšanu uz Ukrainu

ASV apsver vecāko pretgaisa aizsardzības sistēmu HAWK nosūtīšanu no saviem krājumiem uz Ukrainu, lai palīdzētu tai aizsargāties pret Krievijas uzbrukumiem ar bezpilota lidaparātiem un raķetēm, ziņu aģentūrai "Reuters" atklājušas divas ASV amatpersonas. HAWK pārtvērējraķetes papildinātu raķešu sistēmas "Stinger", kas ir tuvāka darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas, ko ASV jau ir nosūtījušas Ukrainai.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Finansiālu nedrošību izjūt 78% Latvijas iedzīvotāju

Lielākā daļa jeb 78% Latvijas sabiedrības izjūt finansiālu nedrošību inflācijas un pieaugošo cenu dēļ, liecina apdrošināšanas sabiedrības “Ergo Drošības indeksa” rezultāti. Iedzīvotāji visvairāk nobažījušies par mājokļa uzturēšanas izdevumu pieaugumu (60%), pārtikas cenu (26%) un transporta izmaksu kāpumu (7%), informē “Ergo Insurance SE" Latvijas filiāles sabiedrisko attiecību vadītāja Guna Kaše.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai jums ir gadījies piedzīvot plūdus vai kādu citu dabas stihiju?

Valsts kontrole ir veikusi revīziju, lai izvērtētu, kā darbojas 2016. gadā pilnveidotā civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēma. Revīzijas secinājumi ir negatīvi: civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēma lielā mērā ir novārtā atstāta joma un kopumā šajā sistēmā nav radīti priekšnoteikumi efektīvai katastrofu pārvaldīšanai un krīžu vadībai.

Lasīt vairāk...

"Olainfarm" jubilejas gadu atzīmē ar rekordlielu saražoto zāļu daudzumu - 15 miljoniem iepakojumu

Savu 50.darbības gadu AS "Olainfarm" atzīmē ar vēsturiski lielāko saražoto zāļu daudzumu - 15 miljoniem iepakojumu. 1972.gada 10.oktobrī dibinātais uzņēmums no vienas ražotnes izaudzis līdz nozīmīgam farmācijas koncernam Baltijas valstīs ar ambīciju nākamo piecu gadu laikā kļūt par vienu no TOP 10 farmācijas uzņēmumiem Centrāleiropā un Austrumeiropā, vēsta uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Reģionālo pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai piešķir 29,9 miljonus eiro

Lai nodrošinātu reģionālo sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību, valdība 25.oktobrī atbalstīja 29,9 milj. eiro piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem zaudējumu kompensēšanai 2022.gadā. Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai iedzīvotājiem biļešu cenu pārskatīšana nav plānota, informē Satiksmes ministrijā (SM).

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Inflācija negribīgi vērš skatu lejup

Ekonomikas izaugsme bremzējas, un ekonomikas noskaņojuma rādītāji, it īpaši iedzīvotāju finansiālo situāciju raksturojošie, ir būtiski pasliktinājušies augošās dzīves dārdzības iespaidā. Mēs joprojām sagaidām, ka lejupslīde Latvijas ekonomikā būs sekla un ilgs vien dažus ceturkšņus. Ekonomika sāks pamazām atgūties no rudenīgi ziemīgajiem mīnusiem 2023.gada otrajā ceturksnī. Inflācija, visticamāk, augstāk vairs nekāps, tomēr gada aukstajos mēnešos arī stipri neatkāpsies. Patēriņa cenu kāpums jeb inflācija mazināsies nākamā gada laikā, gadu noslēdzot jau ierastākā 2-3% līmenī. Cenu kritums gan joprojām prognozēts netiek.

Lasīt vairāk...

Veselības ministrija plāno ieviest pasākumus alkoholisma un narkotisko vielu lietošanas mazināšanai

25.oktobrī Ministru kabineta sēdē izskatīts un apstiprināts plāns alkoholisko dzērienu un narkotisko vielu lietošanas mazināšanai nākamajiem trim gadiem, kas paredz veidot mērķtiecīgāku profilaksi un kvalitatīvākus, cilvēkiem plašāk pieejamus veselības aprūpes un sociālā atbalsta pakalpojumus, informē Veselības ministrijā (VM).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.