Menu
 

Piektdiena, 16 Decembris 2022

Sprūds: Pašreizējos apstākļos jārod līdzsvars starp valsts stratēģiskajām interesēm un vērtībām

Situācijā, kad ir karš un pasaule kopumā ir sarežģīta, Latvijai kā mazai valstij ir būtiski rast līdzsvaru starp ekonomiskajām un stratēģiskajām interesēm no vienas puses un vērtībām - no otras, piektdien Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēdē sacīja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds (P).

Lasīt vairāk...

"Rīgas metropoli" turpmāk vadīs Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas metropole” ievēlējusi jaunu valdi un tās vadību – par Rīgas Metropoles līdzpriekšsēdētāju un valdes locekli kļuvusi Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone. Valdē darbosies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raivis Anspaks.

Lasīt vairāk...

Kā papildu bonusi veido darba devēja tēlu?

Dažādi papildu ieguvumi, kas tiek piedāvāti darbiniekiem, jau kādu laiku ir kļuvuši teju par neatņemamu uzņēmumu konkurences rīku. Taču tie var ne tikai palīdzēt piesaistīt vai noturēt darbiniekus, bet arī radīt pretēju efektu – sabojāt uzņēmuma tēlu, ja izmantoti nevietā. Eksperti stāsta, kāpēc uzņēmumiem būtu jāvelta vairāk laika, lai noskaidrotu reālās komandas vajadzības, un kam jāpievērš uzmanība, veidojot papildu atbalsta paketes darbiniekiem.

Lasīt vairāk...

Kā darbojas pirkumu apdrošināšana?

Tikko iegādāts viedtālrunis izslīd no rokām un saplīst vai rīta kafija uzlīst uz datora. Tās ir tikai dažas no ikdienas neveiksmēm, ar kurām reizēm sastopamies, sabojājot garastāvokli visai dienai. Šajos gadījumos nav spēkā ražotāja garantija, jo ierīces sabojājusies nevis ražotāja, bet pircēja vainas dēļ. Lai izvairītos no neparedzētiem finansiāliem zaudējumiem, arvien vairāk banku un apdrošināšanas sabiedrību piedāvā maksājumu kartē jau automātiski iekļautu pirkumu apdrošināšanu.

Lasīt vairāk...

Balsojumā par "Ģimenei draudzīgāko pašvaldību" priekšgalā Olaine, Jūrmala un Ropaži

Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” iedzīvotāju balsojumā Rīgas plānošanas reģionā pašlaik vadībā izvirzījušās Olaines novada pašvaldība, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība un Ropažu novada pašvaldība. Līderiem ciešiem soļiem seko Ādažu novada pašvaldība, Salaspils novada dome, Mārupes novada pašvaldība, Ķekavas novada pašvaldība un Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Kā dekorēsim mājokli Ziemassvētkos?

Grūti iedomāties vēl kādus svētkus, kas būtu tik vizuāli krāšņi kā Ziemassvētki. Ir pienācis laiks svinīgo noskaņu no sirdīm ienest arī mājās. Ja arī tu vēlies uzpost savu mājokli, bet nezini, ar ko sākt, ielūkojies “Bonava Latvija” ekspertu ieteikumos, no kuriem iedvesmoties, izvēloties rotājumus.

Lasīt vairāk...

Ziemele: Krievijas agresija Ukrainā ir cilvēces iespēja veidot kopēju pieeju reaģēšanai uz šādiem noziegumiem

Krievijas īstenotā agresija un cilvēktiesību pārkāpumi Ukrainā demokrātiskai un tiesiskai sabiedrībai dod iespēju parādīt, cik nopietni, adekvāti un vienoti tā spēj reaģēt uz šādiem nodarījumiem, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Eiropas Savienības (ES) Tiesas tiesnese Ineta Ziemele.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.