Menu
 

Pirmdiena, 28 Marts 2022

Mālpilī top koncertuzvedums "Valentīns Skulme 100 vēstulēs"

Mālpilī top koncertuzvedums  “Valentīns Skulme 100 vēstulēs” režisora Kārļa Anitēna vadībā. Koncertuzveduma scenogrāfisko risinājumu veido māksliniece Anitra Bērziņa, kura īpaši “Valentīns Skulme 100 vēstulēs” radījusi lielformāta gleznu sēriju, kurā mūzika, deja, vizuālā māksla un teātris saplūst vienā veselumā, informēja kultūras centrā “Siguldas devons”.

Lasīt vairāk...

Auto garantijas "sarkanie karogi" – kā neiekrist negodīgu pārdevēju slazdā

Privātās automašīnas iegāde Latvijā pieskaitāma pie ilgtermiņa pirkumiem, kam lielākā daļa cilvēku ņem aizdevumu vai tērē savus iekrājumus. Automašīnas arī pie mums tiek mainītas vidēji ik pēc trīs līdz pieciem gadiem, tātad vienam transportlīdzeklim salīdzinoši īsā periodā var vairākas reizes mainīties īpašnieki. Neviens nevēlas investēt precē, kas neatbilst gaidām vai pārdošanas brīdī sniegtajai informācijai. Kāds ir pircēju tiesības, ja tiek pirkts jau lietots auto?

Lasīt vairāk...

Starptautiskā folkloras festivāla"Baltica" pasākumi jūlijā plānoti arī Siguldas novadā

Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica” Latvijā norisināsies no 6. līdz 10. jūlijam. Ar moto “Nāc ar mani spēlēties” vairāk nekā 250 folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi tiksies dažādos koncertos, notikumos un aktivitātēs Inciemā, Inčukalnā, Jūdažos, Krimuldā, Lēdurgā, Mālpilī, Turaidā un Siguldā, kā arī Alsungā, Kuldīgā, Dundagā, Popē, Rīgā, Talsos un Ventspilī, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Lasīt vairāk...

Maksāšana ar datiem: vai vienmēr apzināmies, kad un cik maksājam?

Aizvien biežāk tiek uzsvērts, cik svarīgi ir pilnveidot digitālās prasmes, piedāvājot dažādus kursus un mācības dažādu vecuma grupu un profesiju pārstāvjiem. Lai sekmētu digitālo prasmju pilnveidi, ir būtiski saprast, kā tās var palīdzēt mūsu ikdienā un profesionālajā darbībā, kā tās var palīdzēt ietaupīt un būt produktīvākam? Tāpat nepieciešams stiprināt izpratni par to, ka mūsdienās mēs bieži vien maksājam ar saviem datiem, tāpēc atbildīgi jāizvērtē tas, kam un kādus datus mēs iesniedzam.

Lasīt vairāk...

Kāpēc vitamīnus biežāk ir gatavi pirkt ļaudis ar ienākumiem līdz 550 eiro? Skaidro uztura speciāliste

Ceturtdaļa Latvijas iedzīvotāju regulāri lieto vitamīnus un uztura bagātinātājus. Cik gadu ir šim vidusmēra Latvijas iedzīvotājam, kā viņš izskatās, kur dzīvo un ar ko nodarbojas? Nesen veiktais pētījums atklāj daudz interesanta. Droši vien pats galvenais, ka nav saistības starp ienākumu līmeni un gatavību parūpēties par savu veselību.

Lasīt vairāk...

"Balta": Sestdienas vētra iedzīvotājiem izmaksās vismaz 350 000 eiro; visvairāk postījumu reģistrēts Ķekavā un Baldonē

Šogad spēcīgās vētras turpina plosīt īpašumus visā Latvijā: stiprais vējš, kas ar vētras spēku sestdien bija novērojams plašā Latvijas teritorijā, iedzīvotājiem nodarījis ievērojamus zaudējumus. Apdrošināšanas sabiedrība "Balta" par bojājumiem klientu privātīpašumam un automašīnām paredz atlīdzību izmaksas vairāk nekā 350 000 eiro apmērā. Patlaban saņemti jau teju 200 atlīdzības pieteikumu, bet to skaits arvien turpina pieaugt, cilvēkiem pēc nedēļas nogales apsekojot savus īpašumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.