Menu
 

Svētdiena, 03 Aprīlis 2022

No dzīvokļa uz vasarnīcu: kā pielāgot brīvdienu māju pastāvīgai dzīvošanai

Attālinātajam darbam ir savas priekšrocības – pēdējos gados esam pielāgojušies un varam ne tikai strādāt no mājām, bet arī no jebkuras citas vietas. Pandēmijas laikā daudzas ģimenes ik pa laikam mainīja savu ierasto vidi, uzturoties un attālināti strādājot arī no savām lauku mājām vai vasarnīcām. Iespējams, ka dažas no ģimenēm nolēma pavisam pārcelties no pilsētas uz laukiem, pārvēršot un labiekārtojot vasarnīcu par savu pastāvīgo dzīvesvietu.

Lasīt vairāk...

"Swedbank": Inflācijas dēļ sarūkošs patēriņš var samazināt mazumtirdzniecības apgrozījumu

Inflācijai šogad arvien vairāk apēdot iedzīvotāju ienākumus, liela daļa iedzīvotāju varēs atļauties tērēt mazāk līdzekļu ne pirmās nepieciešamības precēm, kas var atspoguļoties zemākā iedzīvotāju patēriņā un sarūkošos mazumtirdzniecības rādītājos, aģentūrai LETA prognozēja "Swedbank" ekonomiste Laura Orleāne.

Lasīt vairāk...

Riska faktori un risinājumi jutīgiem zobiem

Nepatīkams zobu jutīgums parādās pat no auksta gaisa? Zobi necieš ne karstu, ne aukstu, ne skābu, un pat zobu tīrīšana ir mokoša? Ja regulāri jūtamas asas, dūrienam līdzīgas sāpes, piemēram, dzerot karstus vai aukstus dzērienus, ir pienācis laiks apmeklēt zobārstu. Dažreiz zobu jutīgums var parādīties arī, piemēram, no saldskābiem ēdieniem vai pat auksta gaisa. Lai varētu ārstēt zobu jutīgumu, ir svarīgi noskaidrot cēloni.

Lasīt vairāk...

Seši soļi WiFi darbības uzlabošanai

Drošs, ātrs un stabils internets ir ikdienas nepieciešamība. Daudzviet darba vietās un mājokļos interneta veiksmīgas darbības nodrošināšanā ir iesaistīts WiFi rūteris jeb maršrutētājs. Kā un kur to vislabāk novietot, lai lietotājs savā ierīcē saņemtu visjaudīgāko interneta signālu?

Lasīt vairāk...

Kā mūsdienu farmācijā izmanto mājas dakteri – alveju

Diez vai kāds alveju audzē vienīgi izskata dēļ – tas nav satriecošākais dekoratīvais augs, toties alvejai piemīt apbrīnojamas medicīniskas un skaistumkopšanā noderīgas īpašības. Tieši tādēļ alveja ir cieņā ne tikai kā mājas daktere, bet tiek pievienota arī rūpnieciski ražotos kosmētiskajos un ārstnieciskajos līdzekļos.

Lasīt vairāk...

Skolotāja svarīgākā prasme – būt balansā. Pieredzē dalās jaunie skolotāji

Skolotāja profesija mēdz ietvert dažādus izaicinājumus, ar kuriem nākas saskarties ik dienu, taču kā jebkurai profesijai tai ir savi plusi un mīnusi. Katram skolotājam ir savs stāsts, tādēļ, lai plašāk izzinātu skolotāja profesiju, savā pieredzē dalās projekta “Mācītspēks” skolotāji Kristaps Dzilna, Artūrs Ausējs, Zane Tikuma un Zaiga Romanovska.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.